Review: DD-tarp XL MultiCam

met 6 reacties

Het bouwen van een shelter / onderkomen is iets wat we graag doen. Wildkamperen is verblijven in de natuur met zo min mogelijk middelen, het doel is om back to basic te gaan. Maar: kamperen moet geen creperen worden, daarom is een goed onderkomen van belang. Een goed onderkomen beschermt je tegen regen, wind en kou. Het maakt je verblijf in de natuur een stuk comfortabeler. Door het creëren van een goed onderkomen creëer je tevens een huiselijke sfeer, een omgeving waar je graag verblijft en waar jij jezelf veilig voelt. Onmisbaar wanneer je door de natuur trekt van locatie naar locatie! Het bouwen van een shelter is niet alleen belangrijk, het is ook nog eens leuk om te doen. Het is een mooi en nuttig tijdverdrijf. Afhankelijk van de natuur, het landschap, het klimaat en de weersverwachting kies je voor een bepaalde opstelling, oftewel set-up.

De voordelen van een tarp
Een lichtgewicht tentje is natuurlijk een optie, maar is vaak duur in aanschaf. Daarnaast heeft een dergelijk tentje zo z’n beperkingen: wat doe je als je kampeerplek niet egaal is? Of wat doe je wanneer het onophoudelijk regent? Een lichtgewicht tentje is in z’n geval minder handig. Dit kan ondervangen worden door het aanschaffen van een tarp. Een tarp is een verstevigd stuk zeil met meerdere bevestigingspunten. Een tarp is lichtgewicht en biedt velen mogelijkheden voor het bouwen van een shelter. Eigenlijk een echte alleskunner, voor ons onmisbaar wanneer wij de natuur in trekken. Er zijn verschillende soorten tarps op de markt te verkrijgen, uiteraard in verschillende prijsklassen. Een bekend tarp-merk is DD-tarp. Op www.tarpshop.nl kan je deze tarps vergelijken en bestellen, uiteraard kan je ook om advies vragen. Tarpshop.nl denkt graag met je mee en adviseert welke tarp voor jou het beste geschikt is.
DD-tarp XL MC
Stichting Wild-Kamperen.nl beschikt over twee DD-tarps. Namelijk de DD-tarp 3×3 groen en de DD-Tarp XL MC. De DD-tarp XL MC is een bijzonder exemplaar. Allereerst vanwege het camouflage patroon: DD-Hammocks heeft na lang onderzoek, ontwerpen en testen een eigen camouflagepatroon ontwikkeld, speciaal voor gebruik in bosrijke gebieden. Ten tweede is de tarp bijzonder groot, namelijk 4,5 meter bij 3 meter. Tot slot is de tarp voorzien van 16 verstevigde bevestigingspunten aan de zijden van de tarp en drie bevestigingspunten op het doek. Dankzij deze velen bevestigingspunten is de tarp op veel verschillende manieren op te zetten.

Mogelijkheden
Dankzij het grote formaat en velen bevestigingspunten kan je op talloze manieren een shelter bouwen. Enkele voorbeelden waarvoor je deze tarp kan gebruiken zijn:
– Het afdekken van twee hangmatten, als deze dicht bij elkaar worden gehangen;
– Een afdekzijl om goederen te beschermen;
– Een groepsonderkomen;
– Het bouwen van tent voor meerdere personen.

Tijdens ons verblijf in Vlaanderen hebben wij de DD-tarp XL MC uitvoerig getest. Wij maakten een bijzonder eenvoudig op te zetten tent, welke veel comfort en beschutting biedt tijdens een (langer) verblijf in de natuur.

De DD-Tarp XL MultiCam is te bestellen via de tarpshop en wordt verzonden. De tarp wordt geleverd in een handige opbergzak, inclusief 4 haringen en scheerlijnen zodat je direct aan de slag kan!

Oordeel
 

+ Veel mogelijkheden, lichtgewicht, veel verstevigde bevestigingspunten, meegeleverde scheerlijnen en haringen, camouflage
  Geen
Gewicht: 1020 gram, exclusief haringen en scheerlijnen
Afmetingen: 4,5m x 3m
Kleur: DD Multicam (camouflage)
Materiaal: 190T polyester met PU coating en naden getaped
Waterdichtheid: 3000 mm waterkolom

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] onderkomen voor de nacht van levensbelang. Kies dan ook voor kleine ruimte zoals een kleine tent of laag opgespannen tarp. Hoe kleiner de ruimte, hoe makkelijker je deze met je eigen lichaamswarmte opwarmt. Daarnaast is […]

Wouter
Wouter
5 jaren geleden

Heb zelf de tarp ook! Nadeel vind ik gewicht en pakmaat.. verder top!

Roy
Roy
5 jaren geleden

DD Superlight Tarp XL 690 gr 😉 1020 Gr is idd te zwaar

Johan
Johan
1 jaar geleden

Ik ben allergisch voor gezoem om mijn hoofd. Wat voor klamboe hangen jullie dan eventueel op?

Johan
Johan
1 jaar geleden
Reply to  Johan

Je kunt ook kijken naar de bushmen bushbed met ingebouwd muggennet.

Share
6
0
Would love your thoughts, please comment.x