De geschiedenis van Stichting Wild-Kamperen.nl

De geschiedenis van Stichting Wild-Kamperen.nl
2022
april 29

Mijlpaal: We hebben 40 locaties getest!

We hebben in totaal 40 locaties getest en voorzien van een review op onze website
2021
januari 1

Record aantal bezoekers

Ondanks dit gekke coronajaar sluiten we met een recordaantal bezoekers af! In totaal heeft onze digitale kampeerplaats 149.544 bezoekers mogen ontvangen. Daar zijn we best trots op. We blijven samen met de community bouwen aan een mooie digitale wildkampeerplek.
2020
mei 28

Staatsbosbeheer heft haar Paalkampeerplaatsen op: Stichting Wild-Kamperen.nl bezorgd over gevolgen.

Staatsbosbeheer heft haar Paalkampeerplaatsen op: Stichting Wild-Kamperen.nl bezorgd over gevolgen.
Alle paalkampeerplaatsen van Staatsbosbeheer zijn per direct opgeheven, dat heeft Staatsbosbeheer aan Stichting Wild-Kamperen.nl laten weten. Na de tijdelijke sluiting in verband met het coronavirus zullen de paalkampeerplaatsen niet meer open gaan. Hiermee komt dan ook definitief een einde aan paalkamperen in de huidige vorm bij Staatsbosbeheer. Op verzoek van Staatsbosbeheer stelde Stichting Wild-Kamperen.nl in 2019 een rapport op om de overlast op locaties te verminderen en kosten beheersbaar te houden. Nu besluit Staatsbosbeheer alle paalkampeerplaatsen te ontmantelen. “Het opdoeken van de locaties is een voorbarig besluit. Dit hoeft niet te gebeuren omdat er reële mogelijkheden zijn om overlast terug te dringen en het zo voor iedereen leuk te houden. Door nu deze locaties direct te sluiten wordt geen recht gedaan aan de belangen van goedwillende recreanten.’’ – aldus Bas van der Voort, woordvoerder Stichting Wild-Kamperen.nl. Stichting Wild-Kamperen.nl maakt zich zorgen over de problematiek die gaat ontstaan als gevolg van de sluiting, waarbij verplaatsingseffecten reëel zijn. De stichting verwacht een grotere druk op andere locaties en een toename van recreanten die gaan wildkamperen. Stichting Wild-Kamperen.nl heeft Staatsbosbeheer laten weten alsnog gezamenlijk opzoek te willen naar een passend alternatief. De stichting doet hierbij een beroep op de publieke functie die Staatsbosbeheer..Read More
januari 19

Mijlpaal: We hebben 30 locaties getest!

We hebben in totaal 30 locaties getest en voorzien van een review op onze website
januari 1

Coronamaatregelen

Coronamaatregelen
Net zoals iedereen worden ook wij overvallen door de wereldwijde Covid-19 pandemie. Het risico dat je corona oploopt tijdens het wildkamperen is erg klein, je bent immers de hele dag in de buitenlucht actief. Toch besluiten diverse (Nationale) overheden om paalkampeerlocaties / bivakzones te sluiten. De controles en handhaving zijn aangescherpt en we besluiten de adviezen op te volgen. Dit betekend een grote rem op het reviewen van locaties. Na de eerste versoepelingen besluiten een aantal overheden een reservatiesysteem in te voeren; vanaf nu kun je op een behoorlijk aantal locaties alleen nog verblijven met een reservatie. Dit voorkomt drukte en maakt handhaving makkelijker. Je betaalt overigs nog steeds geen verblijfskosten. Ondertussen richten we ons op het reviewen van diverse outdoor producten en gaan we een aantal keer wildkamperen (in overleg met een terreineigenaar).
2019
december 15

Stichting Wild-Kamperen.nl in uitzending 3 op reis

Stichting Wild-Kamperen.nl in uitzending 3 op reis
Op zondag 15 december 2019 was Stichting Wild-Kamperen.nl te zien in de uitzending van het BNNVARA-programma 3 op Reis. Presentatrice Nienke ging met ons mee naar Les Tailles in de Belgische Ardennen.
augustus 16

Stichting Wild-Kamperen luidt noodklok: paalkamperen onder druk!

Stichting Wild-Kamperen luidt noodklok: paalkamperen onder druk!
In een groot interview op NU.nl luiden we de noodklok: het paalkamperen staat onder druk. Mede door toenemende overlast, verkeerd gebruik van de locaties en onvoldoende beschikbare informatie verloederen veel paalkampeerplaatsen. Dit doet Staatsbosbeheer er toe besluiten om zelfs een aantal locaties te sluiten, tot ongenoegen van welwillende gebruikers. Stichting Wild-Kamperen wijst er op dat het sluiten van locaties de druk op andere locaties vergroot. Goede informatie, het werken aan een aanspreekcultuur en zelfs het uitbreiden van het aantal locaties zijn betere methodes om overlast te verminderen, aldus de Stichting.
februari 24

Donatie platform geopend!

We hebben geen winstoogmerk en daar zijn we trots op! Stichting Wild-Kamperen.nl maakt echter kosten voor het maken van inspirerende en informerende outdoorcontent, zoals bijvoorbeeld de kosten voor deze website. We willen ons niet afhankelijk maken van advertenties. Daarom vragen wij de steun van wildkampeer- en outdoorliefhebbers. Dankzij de donaties van betrokkenen zijn wij in staat om deze online kampeerplek te onderhouden, te laten groeien en te vernieuwen. Help je mee? Alle kleine beetjes helpen!  
2018
december 28

Mijlpaal: We Hebben 20 Locaties Getest!

We hebben in totaal 20 locaties getest en voorzien van een review op onze website
juni 15

Persoverzicht

Persoverzicht
De pers weet ons steeds vaker te vinden voor interviews, advies en ervaringsverhalen. Tijd om de perspublicaties te bundelen op een speciale perspagina!
januari 1

Oprichting vrijwilligersteam

Om onze activiteiten verder te professionaliseren starten we met een team van vrijwilligers. Elke vrijwilliger brengt specifieke kennis of kunde met zich mee om Stichting Wild-Kamperen.nl verder te versterken, maar het zijn bovenal enthousiaste outdoor liefhebbers! We zijn opzoek naar bloggers, videografen, overlevingsexperts, (online)marketeers en we staan uiteraard open voor verdere suggesties!
2017
september 26

Mijlpaal: we hebben 10 locaties getest!

We hebben in totaal 10 locaties getest en voorzien van een review op onze website.
juli 28

Eerste officiele partners van Stichting Wild-Kamperen.nl

Eerste officiele partners van Stichting Wild-Kamperen.nl
Stichting Wild-Kamperen.nl gelooft in concrete samenwerking waar we win-win-situaties creeren voor beiden samenwerkingspartners. We starten samenwerkingen met SJCAM (Actioncamera’s), Geardropper (gear partner), ScubaExperience (duikschool) en Kay Jansen Fotografie (foto’s). Op onze speciale partnerpagina. bedanken wij onze samenwerkingspartners. Daarnaast vinden wij het belangrijk om inzicht te verschaffen over met wie wij samenwerken.
juli 20

Oprichting Stichting Wild-Kamperen.nl

Oprichting Stichting Wild-Kamperen.nl
Vanaf 20 juli is de website www.wild-kamperen.nl ondergebracht bij Stichting wild-kamperen.nl, waarbij we onze non-profit-houding en doelstellingen geformaliseerd hebben. Wij zetten ons nu in voor het verspreiden van informatie over het verblijven in de natuur, in de breedste zin van het woord. Het oprichtingsbestuur bestaat uit; Mathieu Ogay (voorzitter), Danny den Bekker (secretaris) en Bas van der Voort (penningmeester).
mei 15

Eerste event: Life In The Open

Eerste event: Life In The Open
15 mei 2017 was het team aanwezig op het evenement Life In The Open, van onze partner Geardropper. Tijdens het kampeerevenement verzorgde wij diverse workshops voor geïnteresseerden en lieten wij bezoekers kennismaken met back to basic kamperen.
februari 10

Nieuwe mensen!

Het werk werd al snel teveel, daarom werd gestart met het werven van nieuwe krachten voor de website. Danny den Bekker en Kay Jansen zijn vanaf 2017 het team van wild-kamperen.nl komen versterken.
2016
december 31

Jaaroverzicht 2016

Jaaroverzicht 2016
Vanaf mei 2016 zijn we de bezoekersaantallen van de website gaan monitoren. Daarnaast presenteren wij een overzicht van de door ons uitgevoerde activiteiten over het jaar 2016.
november 25

Wij brengen ons eerste gratis online magazine uit

Wij brengen ons eerste gratis online magazine uit
We hebben er hard aan gewerkt en eindelijk is het zo ver: hier is het nieuwe gratis magazine Wildkamperen! Boordevol met tips, tricks, ervaringen en mooie foto’s die je gezien moet hebben!
mei 31

Samenwerking & groei

De bezoekers groeide met de week. Blijkbaar was er behoefte aan een dergelijke site. Het aantal verzoeken en tips groeide daarmee ook. Het werd al snel een steeds groter wordend project. De eerste sponsoren namen met de heren contact op om te kijken naar sponsormogelijkheden. Mathieu & Bas zijn alle twee vrij ideologisch ingesteld: winst maken over de rug van natuur is niet ok. Maar kennisdeling (natuureducatie & zelfredzaamheid) wel. Zodoende werd besloten om een missie / visie / doelstelling () van de website te schrijven. Niet om actief sponsoren te werven, maar om duidelijkheid te creëren.
maart 14

Lancering van de website

Lancering van de website
Op 14 maart 2016 zag wild-kamperen.nl het levenslicht. Er bestaan een aantal websites over paalkamperen in Nederland, maar de meeste zijn verouderd en weinig aantrekkelijk. En dat is jammer. Naast het verblijven in de natuur is film, fotografie en gadgets ook een hobby die tijdens het wildkamperen tot zijn recht komt. Dan maar de stap zetten om zelf een website te beginnen. Het werd al snel een verzamelplaats van gadget reviews, kampeertechnieken, locaties en praktisch alles wat bij back to basic kamperen komt kijken. Zijn wij experts of professionals? Nee, dat zijn wij niet. Vaak was het uren oefenen op een bepaalde techniek, voordat het lukte. Boeken, websites en documentaires werden geraadpleegd om de techniek steeds meer eigen te maken. En telkens wanneer dat lukte gaf dat een kick.

Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
Share