Stichting Wild-Kamperen.nl

Stichting Wild-Kamperen.nl werkt actief aan het behouden, versterken en ontwikkelen van recreatieve mogelijkheden in de natuur, met bijzondere aandacht voor vrij kamperen. Daarbij gaan wij uit van balans & draagkracht van mens, dier, natuur en landschap. Dit doen wij door het bieden van inspiratie, het verstrekken van informatie, het geven van advies en het actief samenwerken met partners. Wij gaan hierbij betrokken, verantwoord, respectvol en duurzaam te werk. Stichting Wild-Kamperen.nl is een volledig onafhankelijke stichting. Wij zijn financieel onafhankelijk en niet gelieerd aan een andere organisatie.

Onze activiteiten worden beschreven op de digitale kampeerplaats. Wij zijn het gehele jaar geopend! Onze kampeerplaats is een verzamelplaats van al onze activiteiten. Zo schrijven wij vaak over (outdoor)producten die wij getest hebben, bijzondere overnachtingslocaties waar wij verbleven en back-to-basic trips die wij deden. Natuureducatie is een belangrijke activiteit van de stichting, dit wordt vormgegeven door middel van laagdrempelige workshops en het produceren van (instructie) video’s. Daarnaast geven wij gastbloggers een podium om hun kampeerervaring te delen. Regelmatig zijn wij op (kampeer) evenementen te vinden waar wij vertellen over onze activiteiten, maar het liefste zitten wij in de natuur om daar te genieten (maar ook te werken) aan een volgende blog.

Dit is het team van Stichting Wild-Kamperen.nl

Zij maken het mogelijk om creatieve, inspirerende en informerende content te maken over back to basic kamperen en vrijkamperen, in Nederland en Vlaanderen, maar soms ook daarbuiten. Ieder teamlid heeft individuele kwaliteiten die bijdragen aan de stabiele groei van deze digitale kampeerplek, een aantal dingen hebben zij gemeen. Zo verblijft iedereen graag in de natuur en zijn ze niet schuw van primitief kamperen en het bouwen van een eigen shelter. Het enthousiasme voor deze manier van kamperen zit er bij iedereen ingebakken, dit vormt de sterke basis van het team. Elk teamlid wil het enthousiaste gevoel delen en zo anderen deelgenoot maken van deze bijzondere ervaring. Wij zijn er allemaal van overtuigt dat iedereen kan leren vrijkamperen: ongeacht afkomst, financiële situatie, opleidingsniveau, leeftijd of wat dan ook. Belangrijke componenten van vrijkamperen zijn improvisatiekracht en doorzettingsvermogen. Teamspirit en het kunnen samenwerken zijn de basis van onze filosofie. Wij zeggen niet voor niets tegen onze partners: alleen ga je sneller, samen kom je verder. Daar ligt dan ook het fundament van dit platform. Wij heten je graag welkom. Zet je tentje bij ons op, kom gezellig bij het kampvuur zitten en deel je kampvuurverhalen. Welkom op onze digitale kampeerplek.

Bestuur

Chiem Prinsen | bestuurslid
Chiem groeide op in de achterhoek, waar hij veel met zijn opa de bossen in trok. Van zijn opa leerde hij van alles; van eetbare wilde planten, tot sporen herkennen en volgen. Na de HAVO is hij de opleiding Outdoor & Adventure gaan doen op het Helicon in Velp. Hier leerde hij nog meer over de natuur en hoe je deze kunt gebruiken. Van deze kennis heeft hij nog elke dag profijt tijdens zijn werk als buitensport/outdoor instructeur.  Chiem@wild-kamperen.nl

Bas van der Voort | Co-founder | penningmeester
Bas houdt van een uitdaging en kiest niet altijd de gemakkelijkste weg, vaak wel de leukste. Hij deed vrijwilligerswerk in zuid-India, beklom met zijn vader de Nepalese bergen, reed in een Lada door Cuba en deed een jungletocht in Thailand. Deze bestuurskundige verloor op 15 jarige leeftijd zijn rechterbeen aan botkanker en zet sindsdien elke dag zijn beste beentje voor. Hij woont samen met zijn vrouw en drie kinderen en trekt er ook met hen graag op uit. In het dagelijks leven werkt voor een gemeente als senior beleidsmedewerker en is hij gemeenteraadslid in de mooiste stad van Nederland (volgens hemzelf): Oss.  Bas@wild-kamperen.nl

Mathieu Ogay | Co-founder | voorzitter
Mathieu is een echte natuurliefhebber. Hij kampeerde in de Zwitserse Alpen, de bossen van Zweden en de jungle van Borneo. Hij heeft dan ook een voorkeur voor bijzondere en afgelegen locaties. Bij wildkamperen staat voor Mathieu de natuurbeleving centraal. Wildkamperen gebeurt in harmonie met de natuur. Mathieu zet als natuurbeheerder zijn kennis ook in bij Stichting Wild-Kamperen.nl. Naast wildkamperen is Mathieu fanatiek motorrijder en werzaam als boswachter. Mathieu@wild-kamperen.nl

Vrijwilligers

Stichting Wild-Kamperen.nl draait op vrijwilligers en daar zijn wij trots op. Dankzij onze vrijwilligers kunnen we inspirerende content blijven maken en dat geheel gratis en toegankelijk voor jou. Ook actief worden als vrijwilliger? Dat kan! Neem met ons contact op.

Samenwerken?

Wij werken graag samen met partners die net zoals wij een hart voor natuur en avontuur hebben. Graag zelfs! Het is voor ons van belang dat een samenwerking een concrete win-win situatie voor alle partijen moet opleveren. Stichting Wild-Kamperen.nl biedt een breed pallet aan mogelijkheden. Samen met u verkennen we vrijblijvend de kansen.

Onze kernwaarden

Welkom op wild-kamperen.nl, onze digitale kampeerplaats welke het gehele jaar geopend is! Wij zijn van mening dat iedereen kan (leren) kamperen. Via deze website bieden wij inspiratie, verstrekken wij informatie, geven wij advies en werken wij actief samen met partners. Wij gaan hierbij betrokken, verantwoord, respectvol en duurzaam te werk. Wij werken vanuit sterke kernwaarden die ons en onze partners verbinden: het is onze gezamenlijke kijk op mens, dier, natuur, landschap en milieu. Om deze kernwaarden voor iedereen begrijpelijk en inzichtelijk te maken hebben wij dit vormgegeven in ons kernwaarden-document. Zo proberen wij concreet handen en voeten te geven aan onze kernwaarden.  Dit is voor iedereen vrij en anoniem in te zien, zonder enige verplichtingen. Voor eventuele vragen zijn wij uiteraard bereikbaar. Wij gaan graag met u in gesprek!

Download ons kernwaarden-document hieronder:

Onze-kernwaarden-wild-kamperen.nl_.pdf (1477 downloads )

Neem contact met ons op


    Share