Stichting Wild-Kamperen.nl

Ga met ons mee op avontuur

Stichting Wild-Kamperen.nl werkt actief aan het behouden, versterken en ontwikkelen van recreatieve mogelijkheden in de natuur, met bijzondere aandacht voor vrij kamperen. Daarbij gaan wij uit van balans & draagkracht van mens, dier, natuur en landschap. Dit doen wij door het bieden van inspiratie, het verstrekken van informatie, het geven van advies en het actief samenwerken met partners. Wij gaan hierbij betrokken, verantwoord, respectvol en duurzaam te werk. Stichting Wild-Kamperen.nl is een volledig onafhankelijke stichting. Wij zijn financieel onafhankelijk en niet gelieerd aan een andere organisatie.

Onze activiteiten worden beschreven op de digitale kampeerplaats. Wij zijn het gehele jaar geopend! Onze kampeerplaats is een verzamelplaats van al onze activiteiten. Zo schrijven wij vaak over (outdoor)producten die wij getest hebben, bijzondere overnachtingslocaties waar wij verbleven en back-to-basic trips die wij deden. Natuureducatie is een belangrijke activiteit van de stichting, dit wordt vormgegeven door middel van laagdrempelige workshops en het produceren van (instructie) video’s. Daarnaast geven wij gastbloggers een podium om hun kampeerervaring te delen. Regelmatig zijn wij op (kampeer) evenementen te vinden waar wij vertellen over onze activiteiten, maar het liefste zitten wij in de natuur om daar te genieten (maar ook te werken) aan een volgende blog.

 

Dit is het team van Wild-Kamperen.nl

Zij maken het mogelijk om creatieve, inspirerende en informerende content te maken over back to basic kamperen en vrijkamperen, in Nederland en Vlaanderen, maar soms ook daarbuiten. Ieder teamlid heeft individuele kwaliteiten die bijdragen aan de stabiele groei van deze digitale kampeerplek, een aantal dingen hebben zij gemeen. Zo verblijft iedereen graag in de natuur en zijn ze niet schuw van primitief kamperen en het bouwen van een eigen shelter. Het enthousiasme voor deze manier van kamperen zit er bij iedereen ingebakken, dit vormt de sterke basis van het team. Elk teamlid wil het enthousiaste gevoel delen en zo anderen deelgenoot maken van deze bijzondere ervaring. Wij zijn er allemaal van overtuigt dat iedereen kan leren vrijkamperen: ongeacht afkomst, financiële situatie, opleidingsniveau, leeftijd of wat dan ook. Belangrijke componenten van vrijkamperen zijn improvisatiekracht en doorzettingsvermogen. Teamspirit en het kunnen samenwerken zijn de basis van onze filosofie. Wij zeggen niet voor niets tegen onze partners: alleen ga je sneller, samen kom je verder. Daar ligt dan ook het fundament van dit platform. Wij heten je graag welkom. Zet je tentje bij ons op, kom gezellig bij het kampvuur zitten en deel je kampvuurverhalen. Welkom op onze digitale kampeerplek.


Bestuur

Mathieu Ogay | co-founder | voorzitter
Mathieu is een echte natuurliefhebber. Hij kampeerde in de Zwitserse Alpen, de bossen van Zweden en de jungle van Borneo. Hij heeft dan ook een voorkeur voor bijzondere en afgelegen locaties. Bij wildkamperen staat voor Mathieu de natuurbeleving centraal. Wildkamperen gebeurt in harmonie met de natuur. Mathieu zet als natuurbeheerder zijn kennis ook in bij Stichting Wild-Kamperen.nl. Naast wildkamperen is Mathieu werkzaam als freelance duiker, natuurgids en outdoorinstructeur. Mathieu woont in Rotterdam samen met zijn vriendin, vijf katten en vogels.
Mathieu@wild-kamperen.nl

Chiem Prinsen | bestuurslid

Chiem groeide op in de achterhoek, waar hij veel met zijn opa de bossen in trok. Van zijn opa leerde hij van alles; van eetbare wilde planten, tot sporen herkennen en volgen. Na de HAVO is hij de opleiding Outdoor & Adventure gaan doen op het Helicon in Velp. Hier leerde hij nog meer over de natuur en hoe je deze kunt gebruiken. Van deze kennis heeft hij nog elke dag profijt tijdens zijn werk als buitensport/outdoor instructeur.

Bas van der Voort | co-founder | penningmeester

Bas houdt van een uitdaging en kiest niet altijd de gemakkelijkste weg, vaak wel de leukste. Hij deed vrijwilligerswerk in zuid-India, beklom met zijn vader de Nepalese bergen, reed in een Lada door Cuba en deed een jungletocht in Thailand. Deze bestuurskundige verloor op 15 jarige leeftijd zijn rechterbeen aan botkanker en zet sindsdien elke dag zijn beste beentje voor. Hij woont samen met zijn vrouw en onderneemt met haar graag een stedentrip. In het dagelijks leven werkt hij voor een adviesbureau voor onderwijs & arbeidsmarkt en is hij gemeenteraadslid in de mooiste stad van Nederland (volgens hemzelf): Oss. Bas@wild-kamperen.nl


Vrijwilligersteam

Kay Jansen | fotograaf

Kay is een jongen met veel passie voor natuur en avontuur, wat waarschijnlijk is gekomen door de lange tijd dat hij bij de scouting heeft gezeten. Daarbuiten houd hij zich voornamelijk bezig met foto’s en video’s maken. Hij werkte maanden aan de bouw van zijn eigen kano en met succes: sindsdien vaart deze man je tegemoet. Zijn vooropleiding, de HAVO, heeft hij afgerond maar was even zo klaar met school, dat hij koos om een seizoen als sneeuwsportleraar de sneeuw op te zoeken. Na dit avontuur gaat hij ICT & Media studeren aan de Fontys in Eindhoven.

Tim Visser | filmmaker & blogger

Tim is een beetje een eigenzinnig en impulsief mannetje die zeer veel van de natuur houd. Als je de 30 passeert lijkt het of alles steeds meer gesetteld moet worden. Net een huisje gekocht met z’n meisje, een meer gestructureerd leven. Maar hoho, wacht is even! Tim verzet zich hier ook een beetje tegen. Een beetje avontuur en spanning in het leven houden! Lekker buiten spelen en creatief bezig zijn. Vandaar dat het outdoor leven en wildkamperen ultieme tripjes zijn. Daarnaast is Tim natuur filmmaker van beroep en is erg gedreven om het buitengevoel en het belang van de natuur in de media te brengen. Educatie en inspiratie brengen over wat natuur nou eigenlijk is en hoe we er mee om moeten gaan.

Danny den Bekker | co-founder | vrijwilliger

Veertien jaar lang was Danny den Bekker de vaste lichtman van Tineke Schouten. Hij reisde met die voorstellingen door het hele land en is lichtman op verschillende grote festivals zoals Dance Valley en Lowlands. Hij is een echte teamspeler en iemand met een creatief en probleemoplossend vermogen. Hij is regelmatig in de Belgische Ardennen te vinden om van de natuur te genieten en wild te spotten. De kennis over de planten, bomen en dieren heeft hij van zijn vrouw die Eco and Wildlife en Bos en Natuurbeheer heeft gestudeerd. Danny woont met zijn vrouw, dochtertje en twee honden in Oss.

 

Vacant | Fundraiser & marketeer

Wil jij jouw passie voor reizen, natuur en back to basic kamperen combineren met jouw fundraising skills? Dan is stichting wild-kamperen.nl opzoek naar jou! Wij zijn opzoek naar een fundraiser / marketeer die samen met ons wil werken aan het profileren van de stichting en het verder vorm geven van ons financieel beleid. Winstmaximalisatie staat niet centraal, wel het stabiliseren van inkomsten. Daarbij verliezen we onze non-profit én principiële onafhankelijke houding natuurlijk niet uit het oog. Je eigen inbreng wordt ook zeer gewaardeerd. Dus deel je goede ideeën! We gaan graag met je in gesprek. Neem vrijblijvend contact met ons op! 

Vacant | other talented people

Heb jij schrijftalent of een passie voor natuur, outdoor en reizen? Dan is stichting wild-kamperen.nl opzoek naar jou! Wij zijn doorlopend opzoek naar enthousiaste bloggers die hun kijk willen geven op diverse onderwerpen. De ene keer schrijf je over overlevingstechnieken of ga je op bezoek bij een partner, de andere keer review je een toffe gadget of test je een locatie. Je eigen inbreng wordt ook zeer gewaardeerd. Dus deel je goede ideeën! We gaan graag met je in gesprek. Neem vrijblijvend contact met ons op! 

Vacant | bloggers

Het team van wild-kamperen.nl is altijd opzoek naar samenwerkingen en/of nieuwe teamleden met speciale kennis, kunde of ervaring op het gebied van film/video/kamperen/bushcraft/survival of iets totaal anders.. Wij staan altijd open voor een gesprek!
Neem vrijblijvend contact met ons op!


Onze kernwaarden

Welkom op wild-kamperen.nl, onze digitale kampeerplaats welke het gehele jaar geopend is! Wij zijn van mening dat iedereen kan (leren) kamperen. Via deze website bieden wij inspiratie, verstrekken wij informatie, geven wij advies en werken wij actief samen met partners. Wij gaan hierbij betrokken, verantwoord, respectvol en duurzaam te werk. Wij werken vanuit sterke kernwaarden die ons en onze partners verbinden: het is onze gezamenlijke kijk op mens, dier, natuur, landschap en milieu. Om deze kernwaarden voor iedereen begrijpelijk en inzichtelijk te maken hebben wij dit vormgegeven in ons kernwaarden-document. Zo proberen wij concreet handen en voeten te geven aan onze kernwaarden.  Dit is voor iedereen vrij en anoniem in te zien, zonder enige verplichtingen. Voor eventuele vragen zijn wij uiteraard bereikbaar. Wij gaan graag met u in gesprek!

Download ons kernwaarden-document hieronder:
Onze-kernwaarden-wild-kamperen.nl_.pdf (407 downloads)   – Versie 8 mei 2017

 

Neem contact met ons op

 

Share