Welkom!
Bent u in het bezit van een bosperceel, grote tuin, grasland of een andere mooie locatie? Dan kan Stichting Wild-Kamperen.nl iets voor u betekenen. In ons netwerk zitten diverse experts met specifieke kennis en kunde op het gebied van bos- en natuurbeheer, regelgeving en natuurrecreatie. Ons team kan u van advies voorzien zodat u uw perceel optimaal (natuurlijk) kunt onderhouden. Daarnaast houden wij regelmatig toezicht op uw locatie en voeren wij waar nodig ook kleine werkzaamheden voor u uit.

Stichting Wild-Kamperen.nl is opzoek naar kleinschalige, ecologisch verantwoorde overnachtingslocaties die wij via onze website kunnen aanbieden aan natuurliefhebbers zoals vogelspotters, wildkampeerders en Lange Afstandswandelaars (LAW).

Hoe werkt het?
U bent in het bezit van een perceel. Ons team houdt op locatie een schouw en kijkt samen met u naar de mogelijkheden en wensen. Afhankelijk van uw behoefte stellen we een plan op. In dit plan nemen we uw specifieke wensen op het gebied van bos- en natuurbeheer, regelgeving en natuurrecreatie op. Klein onderhoud kan in overleg ook opgenomen worden. In ruil daarvoor stelt u – onder voorwaarden – uw perceel beschikbaar aan de eerdergenoemde doelgroep.

Samen met u creëren we zo een landelijk (en internationaal) dekkend netwerk van primitieve outdoorlocaties waar natuurliefhebbers op doortocht kunnen overnachten. In overleg met u kunnen we een aantal faciliteiten toevoegen, zoals een tentplatform, vuurkorf, grondwaterpomp of palen voor hangmatten. Verblijf op een locaties is verbonden aan een strikt verblijfsreglement.

De basisregels zijn:
1. Go-Camp-Go (aankomst na 15.00, vertrek voor 12.00). Een kort verblijf dus.
2. Niet meer dan 3 kleine onderkomens op de locatie.

3. Niet meer dan 6 personen op de locatie.
4. Stilte op de locatie, geluidsversterkers verboden, respecteer de rust.
5. Leave no trace, laat niks achter behalve voetstappen.

Afhankelijk van de lokale situatie en uw persoonlijke wensen treden we in overleg over aanvullende of afwijkende verblijfsregels. Stichting Wild-Kamperen.nl houdt steekproefsgewijs toezicht op de locaties.

We doen het samen
Stichting Wild-Kamperen.nl publiceert de locaties op haar website, alsmede de lokale verblijfsregels en eventuele aanwezige faciliteiten. De stichting vercommercialiseert de locaties niet en neemt haar verantwoordelijkheid voor de informatievoorziening naar gebruikers en houdt periodiek toezicht. Op de locatie wordt een paal in de grond geslagen met daarop het verblijfsreglement, zodat ook terplekke helder is waar overnachters aan moeten voldoen. Op de paal wordt ook een QR-code bevestigd zodat overnachters via de QR-code een vrijwillig bedrag kunnen doneren. Als streefbedrag houden we € 5,- aan. Uiteraard zijn overnachters vrij om een ander bedrag in te vullen. Dit is echter geen verplichting. De vergoeding uit deze locatie wordt gebruikt voor natuurbeheer en bevordering (van de natuur) op deze locatie. Hier profiteert u als terreineigenaar van en overnachters verzachten zo hun impact op de natuur. Dit past bij de ideologische visie van Stichting Wild-Kamperen.nl. Uiteraard is Stichting Wild-Kamperen.nl transparant over de uitgevoerde werkzaamheden en financiële bestedingen.

We komen graag vrijblijvend in contact!    Waardeer jij dit platform? Krijg je zin om erop uit te trekken bij het lezen van onze outdoorverhalen? Om deze digitale kampeerplaats te blijven voorzien van toffe content zijn wij opzoek naar steun. Doe – net zoals anderen – met ons mee!

    Share