Review: Ultralight tent Durston X-mid 2

met Geen reacties

We hebben de Durston X-Mid 2 tent nu ruim een halfjaar in bezet en we kunnen met zekerheid zeggen dat dit een uitstekende tent is. Deze tent heeft zich in allerlei omstandigheden bewezen, van sneeuw en hevige regenval tot harde wind en prachtig weer.

Het eerste wat opvalt aan de Durston X-Mid 2 is het opzetgemak. Het ingenieuze ontwerp maakt het mogelijk om de tent snel en zonder gedoe op te zetten. Zelfs in slechte weersomstandigheden is de tent binnen enkele minuten klaar voor gebruik. Dit is een groot pluspunt, vooral na een lange dag wandelen of kamperen. Wanneer je de tent zonder binnentent opzet biedt het ruimte aan 4 personen. Zie dit als een goede tarpshelter. Wil je toch de binnentent gebruiken: dan is de tent geschikt voor 2 personen. Er is duidelijk over het ontwerp nagedacht. Zo zet je bijvoorbeeld eerst de buitentent op en hang je vervolgens de binnentent eenvoudig erin. Nooit meer een natte binnentent dus! Je kan de binnentent ook laten zitten. Bij het opzetten hangt ‘ie dan direct in de tent. Omdat dit een tweepersoonstent is zijn er twee ingangen. Hierdoor hoef je nooit over elkaar heen te klimmen. Aan iedere kant bevindt zich daarnaast een voorportaaltje waar de backback, schoenen en andere materialen opgeborgen kunnen worden.

Het lichte gewicht van de tent is een ander groot voordeel. Met zijn ultralichte constructie is de tent perfect voor backpackers die elke gram tellen. Deze tweepersoons tent weegt namelijk 1005 gram. Hier krijg je een tent voor met een slim ontwerp, twee ingangen, een binnentent met voldoende slimme opbergvakken en twee voorportalen. Ondanks het lage gewicht doet de tent geen concessies aan duurzaamheid of ruimte. De materialen zijn van hoge kwaliteit en bestand tegen de elementen, wat ons tijdens diverse weersomstandigheden veel vertrouwen gaf. De tent is op te zetten met twee nordingwalkingsstokken. Gebruik je die niet tijdens het hiken? Dan zijn er zeer lichtgewicht tentstokken bij te bestellen.

In de praktijk heeft de Durston X-Mid 2 zich echt bewezen. Tijdens hevige regenval bleef de binnenkant volledig droog dankzij de uitstekende waterdichtheid en ventilatie. In harde wind stond de tent als een huis, zonder te flapperen of instabiel te worden. Zelfs tijdens een nacht kamperen in de sneeuw bood de tent de benodigde warmte en bescherming. En op mooie, rustige dagen biedt de ruime binnenkant en het goede ventilatiesysteem een zeer comfortabele leefruimte.

Solo wintertrip met de Durston X mid 2 ultralight tent.

Kortom, na zes maanden intensief gebruik kan ik zeggen dat de Durston X-Mid 2 tent een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, lichte en gemakkelijk op te zetten tent. Of je nu kampeert in extreme omstandigheden of gewoon geniet van een rustige nacht in de natuur, deze tent zal je niet teleurstellen.


Waardeer jij dit platform? Krijg je zin om erop uit te trekken bij het lezen van onze outdoorverhalen? Om deze digitale kampeerplaats te blijven voorzien van toffe content zijn wij opzoek naar steun. Doe – net zoals anderen – met ons mee!

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Share
0
Would love your thoughts, please comment.x