N70-route: afwisselend & mooi

met Geen reacties

De N70-route, oftewel Natuurroute 1970, is een prachtige en afwisselende wandelroute net buiten Nijmegen. De Bijna on-Nederlandse route brengt je door bossen, weilanden, kleine grenspaadjes en langs cultuurhistorisch erfgoed. Omdat we onze route vroeg wilde starten besloten we de avond ervoor op Camping Nederrijkswald te verblijven. De ideale uitvalsbasis om de wandelroute te starten. De camping is goed onderhouden, knus en beschikt over een modern toiletgebouw. In de avond kwamen we aan en zette onze tent direct op. We sliepen in de Durston X-Mid 2 tent. En net toen we de tent hadden staan begon het onophoudelijk te regenen.. De voorspellingen voor de volgende dag waren ook niet al te best. Maar op slecht weer kan je je kleden!

De start
We begonnen onze route vanaf parkeerplaats Duivelsberg. Hier staat een groot informatiebord over de route en het is een makkelijk startpunt vanwege de eenvoudige bereikbaarheid. De eerste stappen in het bos waren gelijk enorm drassig. De grond is verzadigd vanwege de enorme regenval van de afgelopen weken. Ondanks het vochtige weer, hielden we de moed erin en werden we al snel beloond met een prachtig uitzicht over de heuvelachtige omgeving.

Weersveranderingen: Regen, Hagel en Zon
Onze tocht werd al snel een test van ons aanpassingsvermogen aan de grillen van het weer. Terwijl we verder liepen, veranderde de regen in hagel, wat de wandeling een extra laag uitdaging gaf. De kleine, ijzige korrels prikkelden onze gezichten, maar we schuilden kort onder de bomen en deden onze regenjassen aan. Tijdens onze route was ging de regenjas met enige regelmaat aan-uit-aan-uit. Kort daarna brak de zon door de wolken, en de warmte van de zonnestralen was een welkome verrassing.

Modderige Paden en Natuurlijke Schoonheid
Sommige delen van de route waren door de regen en hagel behoorlijk modderig geworden. Onze schoenen zakten diep in de modder en we moesten voorzichtig onze stappen zetten om niet uit te glijden. De route zelf is eenvoudig te volgen. Een wandelkaart of Gps heb je simpelweg niet nodig. De route missen is bijna onmogelijk want om de zoveel meter staan de bekende paaltjes die de route aangeven. Deze route is een van de mooiste wandelroutes van Nederland. Daarmee is de N70 ook populair onder wandelaars die zich voorbereiden op langere wandeltochten, zoals bijvoorbeeld de Vierdaagse. De route is heuvelachtig en kent op sommige stukken best wel uitdagingen, zeker vanwege de regenval. We waren vooraf gewaarschuwd dat de route drukbezocht kon zijn. Dit bleek alles mee te vallen. Maar we vermoeden dat dit ook door de slechte weersvoorspellingen kwam. Want er zijn niet veel mensen die vrijwillig 16 kilometer lang in afwisselend weer willen lopen. Ons deerde het niet: wij genoten van de tocht!

De N70 route verraste ons voortdurend met haar afwisseling. Van dichte bossen waar de bomen een prachtig bladerdak vormden, tot open velden waar we ver konden kijken, elke bocht bracht iets nieuws en moois. De diversiteit van het landschap zorgde ervoor dat we nooit verveeld raakten en voortdurend nieuwsgierig waren naar wat de volgende etappe ons zou brengen. Onderweg in het plaatsje Beek is er een watertappunt waar je gratis je fles water bij kunt vullen. Hier hebben we dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Onderweg staan her en der bankjes waar je bij goed weer kunt pauzeren. Omdat alles nat was hebben we de bankjes overgeslagen en aten we onze lunch staand in het zonnetje.

Conclusie
Onze wandeling langs de N70 was een mooie ervaring, gekenmerkt door de schoonheid en variëteit van het landschap, de uitdagingen van het weer en de modder, en de uitstekende bewegwijzering. Ondanks de regen, hagel en modder, of misschien juist dankzij deze elementen, werd de wandeling een zeer afwisselend en hebben we genoten.

Meer foto’s van deze prachtige en gevarieerde route vind je terug op onze instagrampagina!


Waardeer jij dit platform? Krijg je zin om erop uit te trekken bij het lezen van onze outdoorverhalen? Om deze digitale kampeerplaats te blijven voorzien van toffe content zijn wij opzoek naar steun. Doe – net zoals anderen – met ons mee!

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Share
0
Would love your thoughts, please comment.x