Review Sony HDR-CX730 “Handycam”

met Geen reacties

Wildkamperen camera review 1Wildkamperen is een geweldig avontuur. Het ontdekken van nieuwe mooie locaties staat voor ons centraal. Ieder avontuur wat we aangaan leggen we vast op camera. Op deze manier willen wij een locatie documenteren en delen met geïnteresseerden. Van natuur moet je optimaal kunnen genieten, en het is nog mooier om het te delen met anderen. Om dit te doen heb je natuurlijk goed materiaal nodig. We gebruiken een aantal camera’s. Zowel sportcamera’s als iPhones. Maar de hoofdcamera in onze uitrusting, met veruit de beste kwaliteit is toch de Sony HDR-CX730. Deze Handycam is ooit aangeschaft voor een meerdaagse jungletrack in het regenwoud van Borneo. En nu, drie jaar later wordt hij nog steeds intensief gebruikt. Ondanks dat wij niet altijd even zorgvuldig en voorzichtig omgaan met ons materiaal, blijft de kwaliteit geweldig.wildkamperen camera 5

Deze Handycam is voor ons de perfecte camera omdat hij erg compact is. Het formaat van de camera zelf is 13,7 x 6,7 x7.3 cm. Dat is exclusief zonnekap en NP-FV100 batterij, die maken de camera nog zo’n 5,5 centimeter langer.  Dit maakt het natuurlijk de ideale camera om mee te nemen. Wij hebben de camera altijd in een kleine waterdichte lichtgewicht flightcase van Army Specifics. Dit houdt je camera droog en stofvrij. Ondanks z’n bescheiden formaat heeft hij de kwaliteit van een semi-professionele camera. De camera weegt 550 gram, en ligt daarmee erg prettig in de hand. Zo kan je lekker lang blijven filmen, zelfs zonder statief. En als je dan toch zonder statief aan het filmen bent hoef je absoluut niet bang te zijn voor schokkerig beeld. De camera is namelijk uitgerust met BOS: Balanced Optical SteadyShot. De Zeisslens ligt los in zijn “oogkas” waardoor hij waterpas blijft staan. Een beeldstabilisator, die veruit beter is dan de technologieën hiervoor. Je kan wandelend filmen, en je zal dat niet op het beeld terugzien. Je kan in een 4×4 op een hobbelende zandweg filmen, je zal geen schokkerig beeld krijgen. Ideaal dus!

De camera is uitgerust met een redelijke lamp en met een nightshot. Dit maakt het mogelijk om ook ’s nachts in HD-kwaliteit te filmen. Geen wonder dat deze camera bij de Consumentenbond als beste uit de test is gekomen.

Bij de camera krijg je een batterij meegeleverd (NP-FV50), hier kan je echter slechts zo’n 2,5 uur filmen. Voor een wildkampeeravontuur dus niet voldoende. Wij hebben hem dan ook al snel vervangen door een grotere batterij: de NP-FV100, goed voor zo’n 9 uur beeldmateriaal. Met de kleine NP-FV50 als back-up, kan je wel even vooruit. Je krijgt ook een zonnekap meegeleverd. Dit maakt ‘m dan ook geschikt om in de stralende zon te filmen zonder dat je beeldmateriaal overbelicht raakt. Daarnaast krijg je uiteraard nog een netadapter, een netsnoer, AV-kabel, USB-kabel, bewerkingssoftware, een draadloze afstandsbediening en een HDMI-kabel meegeleverd. Los van de meegeleverde accessoires kan je er nog van alles op zetten. Begin uiteraard met een geheugenkaart. Let erop dat je een SD Extreme Pro pakt. Een gewone SD kaart kan je camerasnelheid niet volgen. Daarnaast kan je bovenop de camera vanalles bevestigen. Denk bijvoorbeeld aan een extra lamp of microfoon. Daarnaast kan je een hoofdtelefoon en microfoon aan de zijkant inpluggen.


Technische informatie:wildkamperen camera 9

Merk:                          Sony

Product:                     HDR-CX730

Megapixels:                24.1

Optische zoom:         10x

Digitale zoom:            120x

Videoreportages:       Full HD: 1080p

Scherm:                     3 inch plasmascherm

Microfoon:                  5.1-kanaals surround sound.

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Share
0
Would love your thoughts, please comment.x