Review: Adventure Food

met 2 reacties

Eten en drinken zijn essentieel als het gaat om vrijkamperen. Allereerst willen we van kamperen natuurlijk geen creperen maken, maar belangrijker nog: je verbrand tijdens het vrijkamperen veel meer brandstoffen omdat je actief in de weer bent. Het maken van je eigen shelter, het zoeken van brandhout, het maken van vuur, het filteren van water, het koken van dat water en ga zo maar door. We zijn flink in de weer wanneer we op pad zijn! We willen de verbrandde energie natuurlijk graag weer invullen. Dit kan, afhankelijk van regelgeving, op diverse manieren. Wanneer je in Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of Schotland verblijft is de regelgeving met betrekking tot het vangen van je eigen voedsel behoorlijk soepel. In de BeNeLux is de regelgeving een stuk strakker.

Het meenemen van eten is in dat geval vaak noodzakelijk. Omdat we ons geen breuk willen sjouwen aan potjes en blikken laten wij dit zoveel mogelijk thuis. Een goed alternatief is dryfood; dit is gedroogd voedsel. Het gewicht hiervan ligt een stuk lager dan de potjes en blikjes en de smaak is naar onze mening prima. Er zijn diverse zakken te koop bij de (betere) outdoorwinkel. In praktisch alle gevallen is het een kwestie van water koken en dit toevoegen in de zak. Dankzij het handige ontwerp blijft de zak overeind staan wanneer water toegevoegd is. Geen verlies en geknoei dus! Wanneer wij op pad gaan kiezen wij meestal voor adventure food en wij kopen dit bij de Bever Sport. Adventure Food heeft immers een uitgebreide collectie aan smaken en daarnaast hebben ze diverse maaltijden zoals; ontbijt, lunch, dinner, maar ook tussendoortjes. Je hebt ze in porties van 1 en 2 personen. De prijzen varieren tussen de €1,95- (energybar) tot en met €9,05- (2p Nasi Sate). Er zit voor ieder wat wils tussen. Wij reviewen in deze blog drie smaken: 1. Pasta Bolognese 2. Expedition Breakfast 3. Chicken Curry.

Reviews

 

  1. Adventure Food Pasta Bolognese
  2. Adventure Food Expedition Breakfast
  3. Adventure Food Chicken Curry

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook en voeg het toe aan je Adventure Food zak. De onderkant wel even uitduwen, daarna blijft de zak vanzelf staan. Vul de zak totdat de maatstreep bereikt is.
Roer nu stevig door de zak heen en zorg dat het water en de ingredienten goed met elkaar vermengd zijn.
Sluit nu de zipper van de zak en laat de maaltijd 8 minuten staan.
Roer nog een keer goed door je maaltijd heen. Je maaltje is nu klaar om te eten. Dit kan gewoon vanuit de zak. Smakelijk!
Share
Subscribe
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Ger Mulders
6 jaren geleden

Het is natuurlijk persoonlijk, maar wat vonden jullie van de smaak ?
Zelf in het verleden Breakfast & Chicken Curry de Breakfast variant
vond ik lekker erg zoet maar gaf een hoop energy. De Chicken curry
was te doen maar na een aantal happen was ik het snel zat de smaak
is bij iedere hap het zelfde.

Share
2
0
Would love your thoughts, please comment.x