Oproep: overlast of schade door wildkamperen?

met Geen reacties

Met het mooie weer van de afgelopen dagen neemt ook de recreatie in de natuur toe. En dat is super, want wat is er mooier dan het genieten van de natuur?! Helaas komen met dit mooie weer ook de meldingen van schade aan de natuur bij ons binnen. Er worden volop kampvuren gemaakt, en afval achtergelaten. Dit brengt directe schade toe aan onze kostbare natuur. Dat is niet alleen enorm zonde, maar ook strafbaar.

Wild-kamperen.nl neemt hier sterk afstand van.

In ons statement schrijven we het volgende:

“Verblijf in de natuur dient altijd met respect voor de flora en fauna te gebeuren. Wildkamperen mag op geen enkele manier een overlast vormen voor natuur en omgeving.” (wild-kamperen.nl, Kernwaarden, 2017, te downloaden via: https://www.wild-kamperen.nl/download/967/  )

Wildkamperen en verblijf in de natuur is fantastisch. Blijf dat ook vooral doen! Maar doe dit op een duurzame manier. Veroorzaak geen schade aan de natuur en neem je afval (en eventueel dat van anderen) mee uit de natuur.

Leave no trace.

Melden van schade aan de natuur door wildkampeerders of natuurrecreanten kan via

Mathieu Ogay | co-founder | voorzitter

onderstaand formulier.
Heb je foto’s van de schade of vervuiling? Top! Wij ontvangen ze graag per email: mathieu@wild-kamperen.nl Dan maken wij er werk van! De melder wordt uiteraard op de hoogte gehouden!

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Share
0
Would love your thoughts, please comment.x