Review: Slaapmat Nemo Tensor Insulated Regular

met 2 reacties

Kamperen is keuzes maken, en dan vooral als je midden in de natuur wil staan. Ga je voor een tent, bivakzak of toch een hangmat? Als je ervoor kiest om op de grond te liggen, sta je vaak wederom voor een keuze. Hoe comfortabel wil je liggen? Een dik slaapmatje neemt veel ruimte in beslag en een compacte slaapmat is vaak te dun of slecht geïsoleerd. Gelukkig zijn er ook matjes op de markt die je keuze een stukje makkelijker kunnen maken. Eén daarvan is de Nemo Tensor Insulated Regular.

De slaapmat zit goed verpakt in een stuff sack. Het pakformaat is opvallend klein: slechts 20 x 8 cm. Daarmee neemt het in je rugtas niet veel meer plek in dan een bidon. Het slaapmatje weegt slechts 425 gram en is dus ideaal voor lightpacking! Bij de slaapmat zit een pump sack waarmee de mat eenvoudig en snel op te blazen is. Het one-way valve systeem zorgt ervoor dat de lucht tijdens het opblazen niet uit je slaapmat loopt. Eenmaal opgeblazen is de slaapmat zo’n 8 cm dik, 183 cm lang en 51 cm breed. Mocht je een langere of bredere slaapmat nodig hebben: kies dan voor de “wide” of “long” variant in plaats van deze “regular”.
Ondanks het formaat is deze slaapmat goed geïsoleerd. Dankzij de isolatie is hij geschikt voor temperaturen tot -9 graden Celsius en dus voor alle seizoenen (behalve bij extreme kou) geschikt. Ondanks de lucht in het matje zal je dus geen last hebben van een koude rug tijdens je nacht. De mat kost zo’n 160 euro en is daarmee niet heel goedkoop. Maar een comfortabele nacht is ook heel wat waard natuurlijk.

Het materiaal voelt ontzettend dun aan, maar is toch echt stevig. En mocht er toch een keer een takje door de mat heen prikken is er ook geen man over boord. Je krijgt er namelijk een repair kit bij waarmee je de mat zelf kan plakken. Echter is voorkomen beter dan genezen: een zeiltje of bivakzak onder je slaapmat beschermt nog eens extra. Geniet van je nacht!


Doe mee
Waardeer jij dit platform? Krijg je zin om erop uit te trekken bij het lezen van onze outdoorverhalen? Om deze digitale kampeerplaats te blijven voorzien van toffe content zijn wij opzoek naar steun. Doe – net zoals anderen – met ons mee!

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Eric
Eric
3 jaren geleden

Wel lekker op geslapen?

Share
2
0
Would love your thoughts, please comment.x