Review: DD Superlight tarp

met 1 reactie

De tarp is een echt basisproduct dat standaard in onze backpack zit. Eerder maakten we al reviews over de verschillende set-ups die je met een tarp kan maken. Zoals de Triangle Set-up en de bekende ’tent set-up’. De tarp is een product voor elke omstandigheid. Maak je een lange hike: gebruik ‘m dan als (groeps) shelter. Blijf je overnachten: dan is er gemakkelijk een onderkomen van te maken. Veel lange afstandswandelaars en wildkampeerders letten erg op het pakgewicht. Tarps kunnen behoorlijk zwaar zijn. Gelukkig heeft DD daar wat op gevonden: de DD Superlight tarp.

De DD Superlight tarp weegt nog geen halve kilo (460 gram) en heeft een kleine pakmaat. We geven toe: ook deze opbergzak is erg klein. Het lijkt wel of fabrikanten er alles aan doen om een zo klein mogelijke opbergzak te produceren, iets wat in de winkel er mooi uit ziet, maar in de praktijk vaak een probleem oplevert. Zeker als de tarp nat is dan is inpakken soms een behoorlijke klus. Is het je eenmaal gelukt dan houd je een klein pakformaat van 19 x 11 x 8 cm over.
Gelukkig heeft DD niet bezuinigd op het aantal bevestigingspunten. Deze tarp heeft namelijk gewoon 19 bevestigingspunten die ook nog eens dubbel gestikt zijn. Het is dus nog steeds mogelijk om praktisch elk onderkomen met deze tarp te maken. De afmetingen zijn 300 x 290 cm. Dat is een lengte die prima volstaat bij het gebruik van een hangmat.

Een minpuntje is dat de tarp alleen geleverd wordt in de kleur olijf groen of coyote bruin. De bekende DD multicamo print is dus op deze tarp niet beschikbaar. We hebben navraag gedaan waarom DD deze tarp niet in de MC kleur uit heeft gebracht. Het antwoord bleek eenvoudig simpel: de MC print wordt op de tarp gedrukt, hierdoor wordt de tarp zwaarder en het pakketje groter. En dat zijn nou net zaken die de minimalistische backpacker niet wil hebben, daar telt elke gram. Een plausibel verhaal dus.

De tarp wordt geleverd met een aantal scheerlijnen en vier haringen. Neem je de haringen en scheerlijnen mee, dan brengt dit het gewicht op 510 gram. Nog steeds lichtgewicht dus. Wij hebben de DD Superlight tarp inmiddels onder diverse omstandigheden getest en zijn zeer tevreden. De tarp is duurder dan de niet-lichtgewicht varianten, maar wij vinden deze extra investering meer dan waard.


Doe mee
Waardeer jij dit platform? Krijg je zin om erop uit te trekken bij het lezen van onze outdoorverhalen? Om deze digitale kampeerplaats te blijven voorzien van toffe content zijn wij opzoek naar steun. Doe – net zoals anderen – met ons mee!

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Belle
Belle
3 jaren geleden

Met gronddoek erbij weegt deze tarpconstructie waarschijnlijk net zoveel of meer dan een Zpacks Duplex. Die tent is van DCF, een materiaal dat geen water opneemt en dus niet zwaarder wordt. Omdat de bodem ook niet vochtig wordt, blijft deze schoon, er blijft niets aan plakken.

Share
1
0
Would love your thoughts, please comment.x