Verblijven op een private bivakzone

met Geen reacties

Deze bivakzone is per voet goed te bereiken en vrij gemakkelijk te vinden. Dat is prettig na een hele dag lopen! Wel vooraf even aanmelden, want het betreft hier een bivakzone op een privéterrein. Laat de terreineigenaar dus weten dat je er bent. Dit kan per whatsappberichtje. De locatie ligt in een klein bosperceel dicht bij de verharde weg. De omgeving is landelijk en er is veel akkerbouw in het gebied. In de zomer is het bosperceel voor 75% omringt door maisvelden. Op het perceel zijn drie redelijk vlakke stukken waar een tentje op geplaatst kan worden. Omdat wij deze keer een tentje en een hangmat bij ons hebben, een plek al bezet is door een solo kampeerder, is het even zoeken naar een geschikte plek. Wat ons direct opvalt is dat de locatie wat minder geschikt is voor een hangmat. Natuurlijk kun je ergens een paar bomen vinden waar je kunt hangen, je moet dan alleen verder het perceel op en dat is nadrukkelijk niet te bedoeling. We besluiten voor de meest linker plek te gaan. Met wat creativiteit bouwen we ons kamp op: de hangmat hangt, daarboven hangen we onze grote XL tarp van DD en daaronder plaatsen we ons kleine trekkerstentje. Omdat de temperaturen behoorlijk warm zijn hangen we onder hangmat geen underquilt en laten we de buitentent van het trekkerstentje achterwege.

Nu onze plek helemaal ingericht is besluiten we de omgeving verder te verkennen. Zoals gezegd bevinden we ons op een private bivakzone. Desalniettemin is de locatie erg luxe te noemen. De terreineigenaar heeft zelfs een bostoilet aangelegd en dit afgeschermd met doeken. Op het terrein bevindt zich ook een klein houten huisje dat in geval van nood(weer) gebruikt kan worden als shelter. Diverse gezaagde boomstronken staan bij de drie plekken, ideaal om te gebruiken als tafel en stoel. Helaas zien we ook op deze locatie een aantal brandplekken op de grond. Het aanleggen van een kampvuur is verboden. We roepen iedereen dan ook (nogmaals) op om dit niet te doen; respecteer het lokaal verblijfsreglement en voorkom dat locaties gesloten worden! Tijdens onze ronde maken we een praatje met de solo kampeerder. Hij is per fiets op reis en verblijft op diverse bivakzones. Een echter kampeerder met mooi materiaal. Hij laat ons ook zijn zelfgemaakte brandertje zien op bio ethanol. Hier schrijven we later een blog over, aangezien wij erg enthousiast waren over het ontwerp, de lage kosten en de effectiviteit! Een echte DIY!

Op het avondmenu stonden worstjes, een onderweg gescoorde La Chouffe en pasta Bolognese. We besloten op het gasbrandertje te koken en ondertussen ons biertje in de zon op te drinken. Na het eten maakten we nog een mooie avondwandeling in de omgeving. Als we terug zijn zijn bij ons kamp zetten we nog een bakje koffie, kletsen nog wat en gaan slapen. Na goed geslapen te hebben stonden we rond 9 uur op. Snel koffie zetten met de percolator, ontbijten en onze voettocht voortzetten. We hebben genoten en danken deze terreineigenaar voor zijn gastvrijheid!

Informatie

GPS coordinaten: Op aanvraag Hoeveelheid hout:
Gebied: Op aanvraag

 

Hoeveelheid water:
Faciliteiten: Bostoilet, houten (nood)shelter, informatiebord Ondergrond:  Zand
Totaal oordeel: 

 

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Share
0
Would love your thoughts, please comment.x