Review: Fenix HM50R hoofdlamp

met Geen reacties

Er is niets zo mooi als overnachten in de natuur met een mooi kampvuur. Vuur straalt warmte af en geeft een mooi natuurlijk licht. Samen met het geluid van knisperend hout en het geluid van de natuur om je heen is dat een gouden combinatie. Maar wanneer wij de natuur in gaan hebben we ook altijd een of twee goede lampen bij ons. Dit is belangrijk omdat lampen net zo mobiel zijn als wijzelf en je dus simpelweg altijd licht bij je hebt. Mocht je in de nacht je kamp moeten verlaten, om wat voor reden dan ook, heb je altijd een lichtbron tot je beschikking.

Belangrijk is wel dat het een goede lamp is. Een lamp moet passend zijn bij je activiteit. Ga je voor een hoofdlamp of wil je je lamp liever in je hand houden? Je lamp moet betrouwbaar zijn en geschikt zijn voor je omgeving. Investeer in Nederland dan ook het liefst in een lamp die tegen een regenbui kan en minimaal wordt beïnvloed bij koud weer. Een goedkoop plastic hoofdlampje kan wellicht voldoende zijn om een tijdschrift op de camping te lezen, maar om de natuur in te gaan kan je wel wat beters gebruiken!

Ons oog viel op de HM50R van Fenix. De nieuwe HM50R hoofdlamp heeft een aantal voordelen. De lamp heeft 500 Lumen in de turbofunctie. Aangezien dat echt een bak licht is, heeft hij ook diverse zachtere standen: High, medium en low met respectievelijk 130, 30 en 4 lumen. Geschikt om een boek mee te lezen, maar ook je hele kamp mee te verlichten of de bosrand op 80 meter afstand te inspecteren.

Het tweede voordeel: De lamp zit in een losse houder. Dit zorgt ervoor dat je de lamp ook als losse flashlight kan gebruiken. Breed inzetbaar dus. Daarnaast werkt de HM50R op een oplaadbare 16340-batterij. Batterij en USB-laadkabel worden met de lamp geleverd. Omdat we in het bos weinig stopcontacten tegenkomen nemen wij een powerbank mee om de lamp op te laden, maar hij werkt ook met een gewone CR123A batterij.

Voor wie z’n kamp tijdens een regenbui moet opzetten of verbeteren, neem gerust deze lamp mee. Hij is namelijk waterdicht tot 2m diepte. Kom maar op met die regen dus! Ook koud weer schrikt deze lamp niet af, hij blijft volledig functioneel. Nederlandproof dus!

Tot slot waren we aardig verrast bij het openen van de verpakking. Je krijgt een hoop reserveonderdelen meegeleverd: Een reserve o-ring (zodat de lamp goed waterdicht blijft), een reserve stofkap om de micro USB-ingang goed af te sluiten en een reserve silicone houder. Je kunt dus extra lang van je lamp genieten.

Uiteraard hebben wij deze lamp in de praktijk getest, en we waren enorm onder de indruk. De lamp is echt een alleskunner. Klein nadeel voor de dierenfreak: er zit geen rood licht op de lamp. Fauna van dichtbij bekijken wordt lastig met deze lamp. Ik heb dit opgelost door er een simpel rood doorzichtig snoeppapiertje voor te houden. Werkt net zo goed!

We hebben de lamp ook vergeleken met andere lampen in ons bezit. Het resultaat hebben we op camera vastgelegd. Daar moeten we bij zeggen: alle lampen zijn van nieuwe batterijen voorzien voordat we ze gingen testen. De lamp is te koop bij Knives and Tools voor €59,95. En dat is die lamp wat ons betreft zeker waard. Klik hier voor meer informatie.

 Beoordeling:

+               Prijs, kwaliteit, multifunctioneel
–                Geen rood licht

 

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Share
0
Would love your thoughts, please comment.x