VERMIST: Jos B.

met Geen reacties

BELANGRIJKE UPDATE II

Verdachte in de zaak Verstappen, Jos B. , is in Spanje gevonden en in zekering gesteld door de Spaanse politie. Nederland zal aan Spanje een uitleveringsverzoek indienen.
Omdat Jos nu gevonden is bestaat er geen verdere noodzaak tot het gebruiken van zijn volledige achternaam en het tonen van zijn foto’s. Wij hebben onze berichtgeving hierop aangepast.

BELANGRIJKE UPDATE I

NIEUWSBERICHT STICHTING WILD-KAMPEREN.NL
Gepubliceerd op woensdag 22 augustus 2018 op www.wild-kamperen.nl

Bericht: Statement: Jos B.

Beste lezer,

Op 12 april van dit jaar plaatste Stichting Wild-Kamperen.nl een artikel over de vermissing van Jos B.. Dit om de zoektocht naar Jos te ondersteunen via ons netwerk. Stichting Wild-Kamperen.nl is geschokt nu bekend is geworden dan Jos B. als verdachte is aangemerkt in de zaak Nicky Verstappen. Wij sluiten ons aan bij het bericht van de organisator van de zoektocht. Niemand had dit kunnen verwachten, het nieuws slaat dan ook in als een bom bij alle betrokkenen. De zoektocht is hiermee beëindigd, en wordt voortgezet door de politie.

Stichting Wild-Kamperen.nl wil benadrukken dan Jos B. nooit, in welke vorm dan ook, verbonden is geweest aan onze stichting. Wij hebben enkel de zoektocht naar Jos ondersteund door een artikel te delen via onze kanalen. Wij beschikken slechts over de informatie die vandaag bij de persconferentie is bekendgemaakt.

Wij wensen alle betrokkenen heel veel sterkte. De nabestaanden van Nicky Verstappen krijgen hopelijk binnenkort de rust die ze verdienen na 20 jaar onzekerheid. Ondanks dat Jos B. enkel nog verdachte is in deze zaak hopen wij dat hij snel de juiste keuze maakt en zich meldt bij de politie. Ook tips en aanwijzingen in deze zaak mogen worden doorgegeven bij politie.

Voor vragen over dit artikel mag er contact worden opgenomen met mathieu@wild-kamperen.nl.
Het is echter niet aan ons om inhoudelijk op deze zaak of de zoektocht in te gaan, dat zullen wij dan ook uiteraard niet doen.

Namens het team van Stichting Wild-Kamperen.nl

Mathieu Ogay
Voorzitter Stichting Wild-Kamperen.nl


VERMIST sinds eind februari: Jos B.

Jos is rond woensdag 21 februari vanaf basecamp Old Crow (Saint Marie Aux Mines, Frankrijk (Vogezen) vertrokken voor een hike richting Duitsland. Hij zou 3 weken onderweg zijn en bij terugkomst op Old Crow zou hij direct doorreizen naar Nederland om zijn moeder en zus te bezoeken. Voor zover wij weten is Jos sinds zijn vertrek niet meer op Old Crow geweest.

Jos zou een week in Nederland blijven en daarna weer terugreizen naar Old Crow in Frankrijk om daar het terrein te beheren. Hij is nooit in Nederland bij zijn familie aangekomen.

Hij heeft tot op heden geen contact opgenomen, is niet meer op Old Crow geweest, reageert niet op e-mails en is al sinds half februari niet meer actief geweest op het Bushcraft forum (waar hij regelmatig inlogde). Omdat Jos de beheerder van Old Crow is zouden we verwachten dat hij contact op zou nemen als hij langer weg zou blijven.

Het is lastig om uit te zoeken waar Jos nu is en of het goed met hem gaat. Hij heeft geen mobiele telefoon of social media accounts.
De route die hij zou gaan lopen is ook onbekend, hij wist het zelf nog niet precies, en aangezien Jos ook vaak off-trail loopt is het onmogelijk zijn route na te lopen. We vermoeden dat hij de GR53, GR532 en GR531 zou nemen met variaties daarop.

Jos is iemand die vaak vertraagd reageert op mails, niet vaak contact zoekt en doordat hij geen mobiele telefoon heeft ook gewend is langere tijd onbereikbaar te zijn. Jos heeft geen auto en reist per openbaar vervoer. Jos is inmiddels als Urgent Vermist bij de Politie bekend en staat internationaal gesignaleerd!

Als er mensen zijn die hem ergens hebben gezien sinds eind februari, horen we dat graag!

Bedankt voor het delen en gebruik de hashtag #FindJos

 

 

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Share
0
Would love your thoughts, please comment.x