Review: Ayacucho reiskussen

met 1 reactie

Welterusten!
Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk, dit is helemaal het geval wanneer je veel fysieke inspanning moet leveren. Tijdens je slaap herstelt je lichaam van de inspanningen en indrukken van de afgelopen dag. Te weinig slaap zorgt voor een minder goed uithoudingsvermogen, concentratieverlies en in extreme gevallen zelfs tot ernstige lichamelijke klachten. Zo ver laten wij het uiteraard niet komen. Tijdens onze trips bereiden we ons altijd goed voor. De overnachting is een vast onderdeel waar we bij stil staan: shelterbouw, slaapzakkeuze, slaapkleding en natuurlijk het kussen. De meeste van ons gebruiken helemaal geen kussen: we rollen een trui onder onze hoofd en slapen prima. Toch wilde we eens kijken of we de nachtrust konden verbeteren door het aanschaffen van een reiskussen van Ayacucho.

Ayacucho reiskussen
Voor slechts €10,- (inclusief verzendkosten) bestelden we dit reiskussen bij een grote buitensportzaak. Het kussentje is lichtgewicht en weegt slechts 170 gram. Daarnaast is het kussentje te verkleinen door het meegeleverde zakje. Dit zakje zit aan de kussen vast genaaid, zodat je het niet kwijt kan raken. Door het verkleinen van het kussentje past ‘ie beter in je rugzak, al blijft het pakketje nog steeds aan de grote kant, zeker in vergelijking tot de opblaasbare varianten. Het grote voordeel is dat het Ayacucho reiskussen wel als een echt kussentje aanvoelt. Het bestaat uit 80% polyester en 20% katoen. De onderkant van het kussentje is gemaakt van 100% polyester. Handig voor als je op de bodem ligt, polyester is immers makkelijk schoon te vegen. Het nadeel is dat polyester erg glad is, waardoor het kussen gemakkelijk wegglijdt. De zijde waar je met hoofd op rust voelt aan als een echt kussen, dat voelt wel prettig aan.

 

De praktijktest
Uiteraard hebben we het Ayacucho reiskussen getest tijdens een van onze wildkampeertripjes. We zijn niet tevreden over het slaapcomfort. Het kussen is in opgevouwen variant ietwat groot, maar overkomelijk. Het hoofdkussen zelf heeft wel een goed formaat. Tijdens het slapen schuift het kussen echter gemakkelijk weg, daarnaast biedt het weinig steun. Het kussen dubbelvouwen lukt niet. Het gevolg was een gebroken nacht en de volgende ochtend werd opgestaan met nekpijn. We hadden vooraf geen hele hoge verwachtingen gezien de lage aanschafprijs. Maar reguliere opblaasbare vliegtuigkussentjes bieden meer steun en zijn al voor enkele euro’s te verkrijgen. In dit geval raden wij het kopen van de Ayacucho reiskussen dan ook niet aan, in ieder geval niet indien je dit kussen wilt gebruiken als hoofdkussen.

 Beoordeling:

+              Lichtgewicht, opberghoesje zit vastgenaaid aan het kussentje
             Pakketje is vrij groot voor backpackers, kussentje schuift makkelijk weg, weinig steun

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Bart
Bart
5 jaren geleden

Persoonlijk heb ik reiskussens nooit begrepen. Ze zijn te klein om echt comfort te bieden maar nemen wel ruimte en gewicht in. Ik stop altijd wat losse kleren in een trui en knoop die dan met mn mouwen tot een kussentje. Geeft meer steun en neemt geen extra ruimte/gewicht in!

Share
1
0
Would love your thoughts, please comment.x