DIY: outdoor kookset

met Geen reacties

 

Wat is er nou mooier dan na een dag hiken genieten van een heerlijke maaltijd midden in de natuur? Maar welke materialen heb je nu voor het bereiden van een maaltijd nodig en hoe houd je dit bij elkaar? Zeker als de schemering intreedt (in het bos is het snel donker) wil je niet moeten zoeken naar jouw kookspullen. Het liefste heb je alles in een keer bij de hand. We bedachten hiervoor een handige oplossing: een kooksetje waar alles in zit zodat je direct kan beginnen met koken!

Molle
De basis is het molle tasje. Een handige kleine tas met veel bevestigingspunten zodat ‘ie makkelijk aan jouw tas of riem blijft hangen. Dit tasje is eigenlijk bedoeld voor het opbergen van een waterfles, maar wij gebruiken het voor het vervoeren van onze kookattributen. Het tasje heeft twee compartimenten. In het hoofdcompartiment bergen we onze billycan (750ml) en alcoholbrandertje op. Er is dan nog ruimte om bijvoorbeeld een klein bakje met kruiden hier bovenop te doen. In de billycan kunnen wij alles kwijt wat nodig is voor een eenpersoonsmaaltijd.

Tools
Het tweede compartiment is het voorvakje. Hier kunnen wij alle tools kwijt die handig zijn bij het koken. De volgende dingen zitten er bij ons in: opklapbaar windschermpje, aansteker of fire steel, multitool, olie, kleine karabijnhaak, crossbars voor op de alcoholbrander en een metalen ringetje zodat de crossbars bij elkaar gehouden worden.

Uiteraard moet je voor het koken nog een brandbare vloeistof meenemen. Wij nemen dit in een Trangia fuel bottle (300ml) mee. Dit past niet in het molle tasje en zal dus apart meegenomen moeten worden.
Handig
Wij vinden deze zelfgemaakte set erg handig. Ideaal als je vanuit je basecamp een dagtrip gaat maken en onderweg wel wil genieten van een goede maaltijd. Maar we vinden het ook gewoon makkelijk in gebruik, alles is namelijk makkelijk vindbaar en compact opgeborgen.

Deel jouw tip!
Gebruik jij ook een speciaal kooksetje? Laat het ons weten! Wij zijn benieuwd wat jij allemaal meeneemt en welke do’s en dont’s je met ons wil delen. Plaats je reactie onder dit blog!


Doe mee
Waardeer jij dit platform? Krijg je zin om erop uit te trekken bij het lezen van onze outdoorverhalen? Om deze digitale kampeerplaats te blijven voorzien van toffe content zijn wij opzoek naar steun. Doe – net zoals anderen – met ons mee!

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Share
0
Would love your thoughts, please comment.x