Het beste GoPro alternatief

met Geen reacties

Wildkamperen vinden we leuk. Het mooie van wildkamperen is dat je aangewezen bent op jezelf, je moet het doen met de middelen die je hebt meegenomen en wat de natuur je schenkt. Op onze site schrijven wij over onze wildkampeer ervaringen, reviewen wij onze gadgets, geven wij mooie locaties door en proberen wij zelf de tips and tricks van experts uit. Dit alles doen wij in de vorm van een blog, ondersteunt met foto’s en video’s. Wij willen onze passie voor wildkamperen graag delen. Experts zijn wij niet, slechts geoefende amateurs. Omdat wij geoefende amateurs zijn en niet te veel geld willen uitgeven aan onze hobby (we houden het ook financieel graag  leuk), maken wij bewuste keuzes met het aanschaffen van onze tools en gadgets. De gadgets die wij gebruiken moeten natuurlijk tegen een stootje kunnen, de elementen kunnen zo hun weerslag hebben en wij zijn nou zelf ook niet de meest voorzichtige personen op deze planeet.
SJ4000-WIFI-7-1024x562
Voor het maken van onze filmpjes gebruiken we meerdere camera’s. De Sony HDR-CX730, waar we eerder een review over schreven en de SJ4000 wifi van SJCAM vormen de basis van onze video-uitrusting. Over de laatste camera gaat deze review. Dat we een actioncam nodig hadden dat was voor ons duidelijk. Actioncamera’s zijn over het algemeen robuust, kunnen tegen een stootje, zijn compact en dus makkelijk mee te nemen. De meest bekende actioncamera’s zijn van het merk GoPro. Deze camera’s zijn voor ons echter te duur. Een beetje goede GoPro kost snel al zo’n minimaal 250 euro. En dan gaat het om een instapmodel. Onze zoektocht ging verder en we kwamen uit bij SJCAM. Dit is een Chinese producent van actioncamera’s, welke vergelijkbaar zijn met de GoPro. Alle accessoires van de GoPro passen op de actioncamera’s van SJCAM. De productie van camera’s is volledig in handen van SJCAM zelf, net zoals het ontwerpen en updaten van de firmware. Hierdoor sluiten camera en firmware naadloos op elkaar aan. Daarnaast wordt de SJCAM inmiddels internationaal verkocht en zijn er velen tevreden gebruikers.

Het model dat wij gebruiken is de SJ4000 WIFI. Deze actioncam beschikt over een 12megapixel fotocamera, kan filmen in 1080p en beschikt over WIFI. Met behulp van de WIFI (en app) worden foto’s en video’s gemakkelijk overgezet. Daarnaast beschikt de camera over bewegingsdetectie waardoor hij ook voor andere doeleinden gebruikt kan worden, zo is de camera ook geschikt als dashcam. De camera heeft tevens een timelaps-modus, welke ook in het donker goed functioneert. De lens van de camera is 170 graden, waardoor een groot beeld gefilmd kan worden. Wij gebruiken de camera altijd om overzicht video’s te maken van onze bivakplaatsen, maar hij is tevens geschikt voor close-up opnames. De camera is voor ons extra geschikt omdat deze ook water en stof dicht is. Iets wat onmisbaar is in de natuur. Wat wij tevens een groot voordeel vinden is het feit dat de camera beschikt over een klein LCD-scherm, waardoor je ziet wat gefilmd wordt. De camera kost momenteel 100 euro, daarbij krijg je een hele set accessoires bijgeleverd zodat je direct aan de slag kan met de camera. De belangrijkste eigenschappen zijn hieronder weergegeven.

SJCAM eigenschappen

De camera is in diverse kleuren te verkrijgen. Wij beschikken zowel over de grijze als de gele variant van de SJ4000 WIFI.

SJCAM variantenEindoordeel
Wij zijn tevreden over de beeldkwaliteit van de SJ4000 WIFI. De beelden zijn helder, scherp en presteren ook in de schemering goed. De foto’s zouden wat ons betreft scherpen kunnen. Maar wij vernamen dat het nieuwste model, de SJ5000x Elite over een gloednieuwe lens beschikt. Door een samenwerking met Sony zit er niet langer een Panasonic lens in de camera, maar is deze vervangen voor de betere Sony lens. De prestaties van de camera zijn hierdoor sterk verbeterd. Wij zijn benieuwd! De standaard camera instellingen zijn prima voor de beginnende gebruiker, maar ook de gevorderde gebruiker komt aan zijn trekken door de velen mogelijkheden om de camera in te stellen naar persoonlijke voorkeuren. De velen accessoires welke meegeleverd worden maken dat je direct aan de slag kunt met je camera zonder direct extra kosten te moeten maken. Dit zien wij als een positief punt, omdat dit bij andere camera’s vaak niet standaard meegeleverd wordt. De prijs met slechts 100 euro is voor ons prima te doen en is in onze ogen zelfs relatief goedkoop omdat de kwaliteit erg goed is.

Wij zijn dan ook enthousiast over deze camera en zouden deze daarom ook aanbevelen.
SJCAM SJ4000 WIFI

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Share
0
Would love your thoughts, please comment.x