Zo maak je heerlijke dennenthee in 5 stappen!

met 5 reacties

Dennenthee zettenZo maak je heerlijke dennenthee in 5 stappen:

 1. Zoek een geschikte naaldboom. In principe is iedere naaldboom geschikt, echter verschillen ze wat van smaak en van sterkte. Mocht je de luxe hebben om te kiezen tussen verschillende soorten, wrijf dan wat naalden tussen je vingers om ze op geur te kunnen beoordelen en proef een aantal naalden om de smaak en sterkte in te kunnen schatten.
  Dennenthee maken
 1. Snij een kleine tak van de boom af, of pluk enkel wat naalden. Doe dit altijd met respect voor de boom. Kies een zo klein mogelijke zijtak om schade zo minimaal mogelijk te houden. Maak je vaker thee? Kies dan bij voorkeur iedere keer een andere boom uit.
 1. Breek de tak in kleine stukjes en doe ze in het water. Hoe kleiner je de tak maakt hoe meer smaak je thee zal krijgen. Om extra veel smaak te krijgen aan je thee gebruik je enkel de naalden. Je kan deze zelfs nog eens door midden breken, zo komt de smaak nog beter vrij. Dit is iets meer werk, maar vooral bij naalden zonder al te veel smaak is dit aan te raden.
  Dennenthee maken 2
 1. Zet je pannetje water, met naalden, op het vuur en laat het water koken. Laat de thee zo’n 20 minuten trekken voor de optimale smaak. Warm het water nog even op alvorens het in te schenken.
 1. Schenk je kopje thee in (zeef eventueel de naalden er uit), en laat dit nog 5 minuten afkoelen.
  Dennenthee gezond

Je bent nu klaar om te genieten van een heerlijk kopje dennenthee vol vitamine A en C. Super gezond, en onwijs lekker!

TIP: Niet alleen dennenbomen zijn geschikt voor thee. Ook andere naaldbomen komen in aanmerking. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar de douglasspar. Deze naaldboom is afkomstig uit Noord- Amerika, en komt in Nederland voor als exoot. Thee zetten van douglasnaalden is een luxe, de thee is zoet en vol van smaak.

 

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Lucien
Lucien
6 jaren geleden

Geen taxusthee (giftig) en geen jeneverbesthee (beschermd)

Koen van Ham
Koen van Ham
3 jaren geleden

Ook van de larix geen thee trekken! Eveneens giftig.

Marieke
Marieke
2 jaren geleden

Kan ik thee maken met naalden van de weymouthden? Ik lees steeds dat de naalden met 2 bij elkaar moeten zitten. Dat is bij deze den niet het geval. Ik kan wel vinden dat deze boom niet giftig is. Dit is de enige den die ik tot nu toe kan vinden. Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen. Alvast bedankt!

Share
5
0
Would love your thoughts, please comment.x