NaturaGart in Ibbenbüren

met Geen reacties

Natuurliefhebbers zijn geneigd om de natuur op te zoeken op de plekken waar de natuur zo puur mogelijk is. Zo ongerept mogelijk. Plekken waar andere mensen nooit komen. Dit is de reden waarom natuurliefhebbers massaal wildkamperen. Wildkamperen is een hobby geworden die hand in hand gaat met het doen van natuurwaarnemingen, het doen van onderzoek en het beschermen van de natuur. Dit zijn precies de raakvlakken met een andere hobby: duiken. Het is dan ook geen wonder dat veel duikers ook wildkamperen en vice versa. Zo ook Mathieu, medeoprichter van wild-kamperen.nl.

ScubaXperience is een PADI duikschool, duikwinkel en duikteam uit Nijmegen.

Duiken, durf jij het aan? Ga naar ScubaXperience.nl 

In oktober 2016 ging Mathieu met de camera’s SJ4000 Wifi SJM20 van wild-kamperen.nl en het duikteam van ScubaXperience naar NaturaGart in Ibbenbüren, Duitsland. NaturaGart is een park waar duikers in een grote vijver kunnen duiken. Er zijn diverse voorzieningen aangelegd. Je kan als duiker alle kanten op. Wrak verkennen, grotduiken, het verkennen van een heuse onderwatertempel én natuurlijk zwemmen met steuren! Dat laatste is met name waarom duikers graag in NaturaGart duiken. Steuren zijn toch (helaas) aardig zeldzaam aan het worden. En in IbbenBüren struikel je er over (bij wijze van spreken dan natuurlijk). De steuren zijn tam en komen maar al te graag naar je toe. Als duiker is het natuurlijk streng verboden om het onderwaterleven aan te raken. Steuren trekken zich echter weinig van deze gouden regel aan. Als je onder water bent is de kans groot dat er een steur van twee meter lang, al kopjesgevend, tegen je aan kruipt.

NaturaGart is natuurlijk ontzettend leuk duiken, er is veel te zien en te doen. De voorzieningen zijn perfect. Maar het is en blijft natuurlijk niet echt natuur. Alles is kunstmatig aangelegd en dat merk je. Tijdens de duik heb je toch het idee dat je aan aan het spelen bent in een grote onderwaterspeeltuin. Maar wel een hele gave onderwaterspeeltuin, de beelden laten zien hoe indrukwekkend het park is! Deze beelden zijn samen met Floris Vekemans (duikinstructeur van ScubaXperience) gemaakt.

 

 

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Share
0
Would love your thoughts, please comment.x