Recept: heerlijke duurzame forel

met Geen reacties

Wij schreven afgelopen herfst een blog, met bijbehorende video, over het vangen- en schoonmaken van vis. Deze blog was de best bekeken blog van oktober en leverden naast velen complimenten ook een hoop gedoe op. Wat stond centraal in deze blog en video? Wij lieten zien hoe je een vis kon vangen en kon doden, op de meest diervriendelijke manier. Ook gaven wij weer hoe de vis leeg gehaald moest worden zodat de vis klaar is voor consumptie. Heel wat moraalridders stiefelden op ons af met de boodschap dat er geen diervriendelijke manier bestond voor het doden van dieren. www.wild-kamperen.nl probeert het buitenleven over te brengen naar ieder die daar plezier aan beleeft, daarbij maken wij continue de afweging of onze handelingen overeenkomen met onze missie en visie, waarbij wij duurzaam en eerlijk te werk gaan. De methode voor het doden van de vis word als meest diervriendelijk omschreven. De vissen die gevangen en gedood zijn in de vorige blog zijn niet gevangen met louter het oog op vermaak (het maken van deze blog), maar zijn ook daadwerkelijk geconsumeerd. In deze blog laten wij zien hoe je van deze eerlijk gevangen- en zelfschoongemaakte vis, een heerlijk maal kan bereiden. Dat wordt smullen!

Laten wij beginnen met het invetten van de ovenschaal. Dit mag best royaal gebeuren. Hierna pak je de peper en zout en strooi je dit wederom royaal uit over de ovenschaal.

Het is nu tijd om de oven voor te verwarmen op 180 graden. (indien je dit gerecht in de natuur maakt is het van belang om het kampvuur goed op te stoken zodat je genoeg kolen hebt.) Ondertussen gaan wij verder met het maken van de citroenmayonaise. Dit is geen hogere wiskunde: snijd de citroen in tweeën, pers het sap eruit en vang dit op in een schaaltje. Hier voeg je de mayonaise, peper en zout aan toe. De hoeveelheid is afhankelijk van je eigen smaak.

Nu gaan we aan de slag met de onderstaande ingrediënten. Allereerst snijden we de peterselie en knoflook in stukjes. Vervolgens snijden we de citroentjes tot schijfjes.

Zo. Nu is het tijd om de vis onder handen te nemen. Aangezien de vis net na de vangst al is schoongemaakt, is het grootste gedeelte al gedaan. Wij hoeven nu alleen snedes te maken, zoals hieronder is weergegeven op de foto. Zo gaart de vis beter.

Wij kunnen nu de vis gaan vullen met de eerder geprepareerde ingrediënten. De citroenschijfjes schuif je samen met de peterselie en de fijngesneden knoflook in de vis. Je kan prikkertjes gebruiken om te voorkomen dat de ingrediënten uit de vis glijden.

Pak de vissen in met aluminiumfolie, als de oven goed op temperatuur is dan kan de schaal in de oven geschoven worden. Na 40-60 minuten is de vis klaar. (indien je dit gerecht in de natuur maakt: is het nu tijd om de Dutch Oven op het vuur te zetten. De bereidingstijd in de Dutch Oven is korter dan in een reguliere oven.) Controleer je vis tijdens het bakken een keer om te voorkomen dat de vis te lang in de oven ligt en droog bakt.

Klaar om je eigen gevangen vis op te eten. Dat smaakt goed!

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Share
0
Would love your thoughts, please comment.x