review: Tijd voor koffie

met 1 reactie

In diverse media stond het afgelopen week vermeld: Koffie laat je langer leven. We kunnen er niet meer omheen. Uit wetenschappelijk onderzoek is nu gebleken dat mensen die gemiddeld drie koppen koffie per dag drinken, langer leven (NOS, Volkskrant, RD, BNR, Nu.nl, RTL)! Tijdens het vrij kamperen slaan wij ons kopje koffie dan ook zeker niet over. Gelukkig is er tegenwoordig veel variatie mogelijk in koffie die eenvoudig klaar te maken is. De uitdaging is om steeds een ander product te testen, en te zoeken naar jouw ideale koffie. In deze review kijken we naar “The Coffee Brewer” van Grower’s Cup.

Grower’s Cup is een Deense onderneming en timmert sinds 2014 aan de weg in de koffiesector. Het idee ontstond ooit toen de oprichter van Coffee Brewer geen filters meer in huis had, en zich afvroeg waarom koffie niet met dezelfde eenvoud te maken was als thee. Hij wilde een product creëren waar je enkel nog heet water bij hoefde te gieten. Er werd niet aan compromissen gedaan. De koffie moest perfect zijn, en eenvoudig in gebruik. Dit leidde in 2014 tot het huidige ontwerp. Momenteel in toenemende mate populair onder kampeerders en reizigers.

One afternoon in June 2002 – I desperately needed a cup of coffee. As I wanted to get the drip maker started, I realised that I was out of coffee filters. In irritation and desperation I slammed the kitchen drawer and cursed the situation, as my eye had caught the sight of some teabags. I thought, well why not try and brew coffee in a teabag.Ulrik Skovgaard Rasmussen, Innovator and founder

Het opvallende aan dit ontwerp is natuurlijk de verpakking. De koffie zit in hersluitbare filterzakken. De zakken zijn super lichtgewicht. In iedere zak zit zo’n 20 gram koffie. Dit is goed voor twee kopjes koffie. De dunne zakken zorgen ervoor dat het makkelijk in je tas of koffer past. Het is ultradun. Ideaal voor vakantie dus! Mocht je nu twee weken op vakantie gaan, en écht geen veertien zakken in je tas willen proppen, dan is daar ook aan gedacht. De filterzakken zijn herbruikbaar! Gooi na gebruik de koffie weg, spoel de zak om en stop ‘m weer terug in je tas. De volgende keer vul je de zak gewoon zelf met filterkoffie. Net zo makkelijk!

Het idee is goed, de zak werkt prima. Maar smaakt de koffie ook goed? Wij moeten eerlijk toegeven: we zijn kritische koffieliefhebbers. Er is veel verschillende koffie verkrijgbaar. De koffie komt uit Brazilië, Guatemala, Honduras, Ethiopië, Kenia, Colombia en Costa Rica. De koffie is te bestellen per land, of in een cadeauverpakking met alle verschillende koffies. Ideaal voor een wereldreis dus!

De zakken kosten omgerekend zo’n € 1,60 per stuk (twee kopjes koffie). Dat is wellicht wat prijzig voor een kopje koffie tijdens het wildkamperen. Maar eerlijk is eerlijk, de koffie is erg lekker. En je hebt een eenvoudig herbruikbaar koffiesysteem bij je op reis. Grower’s Cup heeft overigens ook een variant met thee, én voor de liefhebber: Een Irish Coffee cadeauverpakking (YES!).

Meer info: www.growerscup.coffee

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Tijdens deze trip hebben wij ook diverse koffiesoorten gereviewd, bekijk de review van CoffeeBrewer hier. […]

Share
1
0
Would love your thoughts, please comment.x