Review: PowerPlus Hippo Camping Lantarn

met Geen reacties

Iedere wildkampeerder heeft baat bij een goede lamp, of je nu standaard je kamp wil verlichten na de schemering of enkel om even iets te zoeken. Een goede en functionele lamp maakt dan ook deel uit van je standaard uitrusting tijdens een wildkampeertrip. En er zijn veel opties, maar soms kan een lamp multifunctioneel inzetbaar zijn. Zo hebben wij de PowerPlus Hippo Camping Lantarn getest. Een lamp met een groot scala aan opties.

Als je ervan gegarandeerd wil zijn dat je een lamp bij je hebt die je altijd kan voorzien van licht, is dit een goede optie. De PowerPlus Hippo kan namelijk op diverse manieren opgeladen worden. Allereerst kan je de batterij opladen met een bijgeleverde USB-kabel. Er zit ook een adapter bij om deze gewoon via je stopcontact op te laden. Daarnaast werkt de lamp ook op 3 AAA batterijen. Nog een optie is om voor zonne-energie te gaan. De bovenkant van de lamp is namelijk uitgerust met een zonnepaneel. En als je lamp er in de nacht mee ophoudt is er nog een laatste optie voor het opladen van de lamp: een ouderwetse opwindbare dynamo. Je bent met deze lamp dan ook vrijwel altijd verzekerd van licht!

Naast het voorzien van energie voor de ingebouwde lamp is er nog een andere functie in deze lamp gebouwd: Een USB-poort. De lamp kan je mobiele telefoon opladen. Deze lamp functioneert dus ook als powerbank! Dat maakt deze lamp dan weer aantrekkelijk als je langere tijd in de natuur zit. Altijd licht en altijd een optie om je telefoon aan op te laden!

Hoewel wij erg enthousiast worden van deze lamp blijven wij een beetje kritisch. De lamp neemt vrij veel ruimte in. Voor een backpacktrip is deze lamp om die reden wellicht niet de beste optie. Een iets compactere variant zou dan een uitkomst bieden. Voor het gewicht hoef je het echter niet te laten, want de lamp is door z’n kunststof behuizing erg lichtgewicht. Toch lijkt er niet te zijn bezuinigd op stevigheid. De lamp zelf wordt beschermd door een metalen kooi.

Al met al is deze lamp dus uitermate geschikt voor je kampeertrip! Je hebt altijd licht en stroom voor je mobiele telefoon bij je. Een goede aanvulling voor je standaard gear dus. Backpackers kunnen wellicht beter kiezen voor een compacter alternatief, maar voor een kampeerder is dit zeker een aanrader!

 Beoordeling:

+               altijd licht, altijd stroom voor je GSM
–                Niet compact

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Share
0
Would love your thoughts, please comment.x