Review: hoofdlamp Fenix HM51R Ruby

met Geen reacties

Kampeerders kennen het wel. Je loopt van het kampvuur richting je hangmat en doet het witte licht van je hoofdlamp aan om te zien waar je loopt. Nog voor je je hangmat hebt bereikt vliegen alle muggen en nachtvlinders uit de omgeving tegen in je gezicht. De oplossing voor dit probleem is toch heel simpel: rood licht. Omdat rood licht veelal niet zichtbaar is voor dieren zullen de gevleugelde vrienden rond je hangmat zich niet meer in je gezicht verzamelen. Ander voordeel is dat je met rood licht in het donker dieren kan spotten zonder ze af te schrikken.

Trouwe lezers is het wellicht al opgevallen. Dit is niet de eerste keer dat wij een review publiceren over een Fenix hoofdlamp. Eind 2017 schreven wij namelijk over de Fenix HM50R. Een lamp die goed bij ons in de smaak viel en tot nu toe nog veel wordt gebruikt tijdens onze trips. Toch zijn wij natuurlijk niet snel tevreden. Want we hadden een puntje van kritiek: de HM50R had geen rood licht. De review werd gepubliceerd en gedeeld met Knives & Tools, de webwinkel waar wij de lamp bestelden.

Onlangs werden we blij verrast toen Knives & Tools contact met ons opnam en aangaf dat er een verbeterde versie van de HM50R was uitgebracht: De Fenix HM51R Ruby. Zoals de naam doet suggereren is het grote verschil tussen de HM50R en de HM51R Ruby dat er rood licht aan de lamp is toegevoegd. Geen nachtelijke bezoekjes van muggen in je gezicht dus. De HM51R Ruby heeft een bereik van 85 meter en is tevens voorzien van een S.O.S. functie. Nog een opvallend verschil tussen de twee lampen is de hoofdband. De hoofdband van de HM51R Ruby is lichter en voorzien van ventilatiegaatjes. Hierdoor is de lamp veel comfortabeler te dragen dan de voorganger.

De Fenix HM50R (boven) en de Fenix HM51R Ruby (onder)

Net als de HM50R is de lamp uit de siliconen houder te halen en te gebruiken als zaklamp. Miniformaat, maar zeer krachtig. Met 500 lumen heb je in vrijwel alle omstandigheden voldoende licht bij je. De lamp is oplaadbaar via een micro-USB-kabel. Ideaal, want tijdens je kampeertrip kan je ‘m eenvoudig opladen met een powerbank. En mocht je op safe willen spelen: neem dan CR123A- batterijen mee, die passen ook in de lamp. Mocht je zuinig willen doen met je lamp, dan kan je het licht dimmen tot 3 lumen.

We waren dus al tevreden over de HM50R, maar de HM51R Ruby gaat zeker met ons mee tijdens de kampeertrips.

Conclusie:
+ Prijs, kwaliteit, multifunctioneel, rood licht, compact
Geen

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Share
0
Would love your thoughts, please comment.x