locaties gesloten door Coronamaatregelen

met 7 reacties

In verband met de maatregelen om het Coronavirus in te dammen zijn tot nader order de volgende locaties per direct gesloten:

Nederland
— Alle paalkampeerlocaties in Nederland zijn gesloten.

Update 31-03-2020: Op advies van Stichting Wild-Kamperen.nl heeft Staatsbosbeheer toch besloten om de Paalkampeerlocaties formeel te sluiten. Alle paalkampeerlocaties in Nederland zijn tot nader orde gesloten.

Update 27-03-2020: Staatsbosbeheer heeft ons gemeld dat – in tegenspraak met wat zij eerder communiceerde – de Paalkampeerplaatsen in Nederland niet gesloten zijn. Wel verzoeken wij vriendelijk doch dwingend iedereen zich aan de RIVM-richtlijnen te houden. Houdt een minimale afstand van 1,5 meter tussen personen aan. Heb je verkoudheidsklachten en/of koorts: blijf met je gezin binnen. Een belangrijk component van paalkamperen is het sociale aspect en de interactie tussen kampeerders (samen bij het kampvuur zitten). Met het oog op de huidige RIVM richtlijnen acht Stichting Wild-Kamperen.nl het dan ook onverstandig om nu gebruik te maken van de locaties. Wij hopen op ieders begrip en doen een beroep op uw GZB (Gezond Boeren Verstand).

Belgie
— Alle bivakzones in Belgie zijn gesloten, met uitzondering van:

Bivakzones langs de wandelroutes van Escapardenne
Bivakzones langs ‘La Grande Traversée de la Forêt du Pays de Chimay’
Bivakzones / abri’s van Les Sentiers d’Art.

Verplaatsingen om niet essentiele redenen niet niet toegestaan en worden bestraft. Samenscholing is tevens verboden in Belgie, hierdoor is het praktisch onmogelijk om te verblijven op een bivakzone.


Gebruik je verstand
Ga je toch wandelen in de natuur? Gebruik je verstand: houd afstand van elkaar en indien van drukte: ga niet!


Online magazine in de maak
Ondertussen is het team van Stichting Wild-Kamperen.nl bezig met maken van een nieuw online magazine zodat je vanuit huis toch op de hoogte blijft van het laatste outdoornieuws. Wil jij een bijdrage leveren aan dit magazine? Dat kan! Contact ons! info [at] wild-kamperen.nl


Doe mee
Waardeer jij dit platform? Krijg je zin om erop uit te trekken bij het lezen van onze outdoorverhalen? Om deze digitale kampeerplaats te blijven voorzien van toffe content zijn wij opzoek naar steun. Doe – net zoals anderen – met ons mee!

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

7 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
F
F
4 jaren geleden

Bron voor sluitingen paalkampeerlocaties (en alle andere locaties van Staatsbosbeheer, zoals de natuurkampeerterreinen): https://www.staatsbosbeheer.nl/over-staatsbosbeheer/nieuws/2020/03/excursies-afgelast

Pieter Kuiper
Pieter Kuiper
4 jaren geleden
Bart Horeman
Bart Horeman
4 jaren geleden

Namens wie maken jullie deze site? Ik lees hierboven: “Een belangrijk component van paalkamperen is het sociale aspect en de interactie tussen kampeerders (samen bij het kampvuur zitten).” Op vrijwel alle paalkampeerplaatsen is een open vuur maken verboden. Helaas is het zo dat die regel door bijzonder veel kampeerders met voeten getreden wordt – getuige de kampvuursporen op alle paalkampeerplaatsen. Als je je zo verantwoordelijk voelt om SBB te adviseren paalkampeerplekken te sluiten vanwege het Covid-19, stop dan ook onmiddellijk met paalkamperen te associëren met gezellig kampvuur maken. Kampeerders die gezellig om een kampvuur willen ziten, moeten dat doen op… Lees verder »

casrammeloo
3 jaren geleden

Zijn de paalkamperplaatsen in België nog steeds gesloten?

Share
7
0
Would love your thoughts, please comment.x