Coq a la bière met gepofte aardappelen

met 2 reacties

Na een dag hiken door het bos en nadat je het kampement hebt ingericht is het tijd om te eten. Je kunt water koken en dat dan op je instant noodles gieten, of net even een stapje verder gaan. Met deze heerlijke Coq a la bièra lig je straks zonder trek in je slaapzak.

Maak het kampvuur aan als dit nog niet het geval is, je wil namelijk koken op kolen. Het verkrijgen van kolen vergt enige tijd, begin dus optijd met het aanleggen van een kampvuur. Gebruik indien mogelijk liever eik of beuk: hier krijg je beter kolen van dan van naaldhout. Zet de Dutch Oven alvast dichtbij het vuur zodat deze langzaam warm kan worden, dit is erg belangrijk. Als je een Dutch Oven namelijk direct op vuur zet zou deze uit elkaar kunnen spatten.

Snijd de groente in gelijke hapklare brokken zodat deze gelijkmatig garen in de pan zo meteen. Doe nu de olie in de Dutch Oven. Voeg de kippendrums toe en bak deze bruin. Voeg daarna de groente, de linzen en het bier toe. Snijd de citroen in vier partjes en voeg  drievierde citroen toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Roer het even door en laat het vijf kwartier door pruttelen.

Voor de aardappelen hoeven we eigenlijk alleen de saus te maken. Maar voor we dat doen: wikkel de aardappelen apart van elkaar in het aluminiumfolie en leg deze in de kolen. Het duurt ongeveer 45 minuten voor deze klaar zijn. Vergeet ze niet af en toe te draaien. Voor de saus doen we eerst de mayo in een bakje waar in we kunnen mengen. Snijd de bosui fijn op. Voeg deze samen met het citroensap en zout en peper toe aan de mayo en roer dit goed door. Als de aardappelen klaar zijn snijd je ze over de lengte door, als het goed is zijn deze zacht geworden. Doe je saus over de aardappel en doe deze boven op je kippenstoof. Als het aan ons ligt begeleiden we dit gerecht met een lekker blond biertje.

Een lekkere en gezonde maaltijd die bij het kampvuur en goed gezelschap nog lekkerder is. Eet smakelijk alvast!

Ingrediënten (voor 5 personen):

Ingredienten Coq au biera:

– 10 kippendrums;
– 2 winterpenen;
– 5 stengels bleekselderij;
– 1 (grote) prei;
– 4 tenen knoflook;
– 1 citroen;
– 400g linzen (optioneel, maar wel een aanrader)
– 3 uien;
– 2 liter blond bier;
– zout en peper naar smaak;
– olijfolie.

Gepofte aardappelen:

– 10 grote aardappelen;
– lente /bosui;
– 1 tube Zaanse mayonaise;
– sap van ¼ citroen;
– zout en peper naar smaak;

Overige benodigdheden:

– Dutch Oven;
– aluminiumfolie;


Doe mee
Waardeer jij dit platform? Krijg je zin om erop uit te trekken bij het lezen van onze outdoorverhalen? Om deze digitale kampeerplaats te blijven voorzien van toffe content zijn wij opzoek naar steun. Doe – net zoals anderen – met ons mee!

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Nijland
Nijland
3 jaren geleden

Ik zelf ben (nog) geen woordvoerder. Wel bekruipt mij het gevoel dat er maatregelen worden doorgedrukt onder het mom van covid-19.
Ik denk dat we van de massaliteit af moeten. Een manier zou reserveren ,naar mijn mening ,voor een bepaalde lokaties een betere oplossing zijn.
Met vriendelijke groet, Erik.

Share
2
0
Would love your thoughts, please comment.x