Paklijst voor wildkamperen

met 2 reacties

 Regelmatig trekken we eropuit om te gaan wildkamperen. Een paar dagen lekker back to basic, midden in de natuur. Tijdens het wildkamperen proberen we altijd nieuwe technieken uit en maken daar een verslag van voor op deze site. Een veelgehoorde vraag die wij via dit platform binnenkrijgen is:

Welke spullen heb je allemaal nodig om te gaan wildkamperen?

En dat is een goede vraag! Wat je tijdens het wildkamperen meeneemt is afhankelijk van de locatie, het weer en het jaargetijde waarin je gaat wildkamperen. Zo vraagt wildkamperen in de winter om andere attributen dan wanneer je in de zomer ergens in de natuur verblijft. Het weer is ook erg van invloed op de spullen die wij meenemen, wanneer slecht weer opkomst is nemen wij bijvoorbeeld altijd poncho’s mee, terwijl dit niet tot onze basisuitrusting behoort.

Een aantal zaken gaan echter altijd in onze backpack mee, ongeacht de omstandigheden. Wanneer je gaat wildkamperen moet je altijd opletten op de volgende vier belangrijke aandachtsgebieden: WaterVuurShelter & Communicatie.  Voldoende water drinken is belangrijk, het water moet echter wel betrouwbaar zijn om te drinken. Om schadelijke bacteriën te doden gebruiken wij water disinfectant van Care Plus.  Vuur is een essentieel onderdeel van wildkamperen. Het zorgt ervoor dat je kan koken, warm bent, kleren kan drogen en het moraal goed blijft. Ons vuur maken wij altijd aan met een magnesium firestick. Tijdens het wildkamperen wil je tegen de elementen beschermd zijn. Het bouwen van een shelter is leuk; maar ook noodzaak. Wij nemen dan ook standaard touw & paracord mee om onze tarp te bevestigen. Daarnaast gebruiken wij diverse tools om onze bivak verder te optimaliseren. Als het onderkomen gebouwd is kan de meegebrachte slaapzak erin. Afhankelijk van de weersverwachting of het seizoen is dit een winter-of zomerslaapzak. Het laatste onderdeel dat aandacht behoeft is communicatie. Omdat wij ons richten op wildkamperen in Nederland volstaat een telefoon. De dekking in Nederland is immers goed. Een telefoon kan gebruik worden in geval van nood.

Hieronder geven wij de 10 essentiële attributen voor wildkamperen weer:
Paklijst www.wild-kamperen.nl wildkamperen

z

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Tjerk - Kampeermeneer.nl
7 jaren geleden

En natuurlijk je gezonder verstand zodat je niet in zeven sloten tegelijk loopt. Al zal dat hie rin Nederland nog wel meevallen. 🙂

Share
2
0
Would love your thoughts, please comment.x