GoPro concurrent: SJCAM M20

met Geen reacties

Wildkamperen en Paalkamperen doen we al een geruime tijd. Dit doen we met veel plezier, net zoals het delen van onze ervaringen in de vorm van blog’s, foto’s en video’s. Wij geloven immers dat het verspreiden van kennis over zelfredzaamheid niet alleen een leuke hobby is, maar tevens ook nuttig! Omdat wij zelf niet de meest voorzichtige types zijn en wij altijd midden in de natuur kamperen, is het gebruik van een actioncam geen overbodige luxe. Een actioncam of ‘actie camera’ is speciaal geschikt voor gebruik onder meer extreme omstandigheden, zoals sporten, duiken en in ons geval: wildkamperen. Tot op heden gebruiken wij de actioncamera’s van SJCAM. Dé geduchte concurrent van de GoPro. Wij schreven eerder een blog over onze SJCAM SJ 4000 Wifi, de camera die wij nog steeds met veel plezier gebruiken. Maar de ontwikkelingen hebben niet stil gestaan, zo ook wij niet! Daarom presenteren wij hier de nieuwe camera van SJCAM, de M20!
img_7636

Waarom SJCAM?
Een beetje goede GoPro kost snel al zo’n minimaal 250 á 350 euro. En dan gaat het om een instapmodel. Onze zoektocht ging verder en we kwamen uit bij SJCAM. Dit is een Chinese producent van actioncamera’s, welke vergelijkbaar zijn met de GoPro. Alle accessoires van de GoPro passen op de actioncamera’s van SJCAM. De productie van camera’s is volledig in handen van SJCAM zelf, net zoals het ontwerpen en updaten van de firmware. Hierdoor sluiten camera en firmware naadloos op elkaar aan. Daarnaast wordt de SJCAM inmiddels internationaal verkocht en zijn er velen tevreden gebruikers. Een ander groot voordeel is het feit dat je bij de SJCAM enorm veel extra accessoires krijgt zodat je direct aan de slag kan met je nieuwe camera! En dat is niet alleen fijn, maar ook nog eens een stuk goedkoper: accessoires zijn immers behoorlijk duur.

SJCAM M20
Met de nieuwe M20 breekt SJCAM met het verleden als het op de vormgeving aankomt. De camera is niet langer verticaal vormgegeven maar de focus ligt nu op het verticale design. Iets wat voor ons even wennen was omdat praktisch elke actioncam een horizontale focus heeft. Waarom SJCAM deze trendbreuk ingezet heeft is voor ons niet duidelijk. De M20 is de allerlichtste camera van SJCAM en momenteel de enige camera van SJCAM welke te bedienen is met een afstandsbediening (horloge). De camera weegt slechts 55 gram!
sjcam-m20_07 Belangrijkste upgrades
Dit nieuwe model heeft naast de vormgeving nog enkele andere grote upgrades gekregen. Laten we beginnen bij de lens. SJCAM heeft afscheid genomen van de Panasonic lens, daarvoor in de plaats is een Sony IMX206 16.4 MP sensor gekomen. Wij zijn hier zeer over te spreken. Zeker in combinatie met de vernieuwde Novatek NTK96660 chipset. De beelden zijn erg scherp en presteren ook in het donker naar behoren. Wat wij zelf een groot pluspunt vinden is de mogelijkheid tot het aanpassen van de groothoek (FOV). De groothoek is nu in te stellen op narrow, medium en wide. Sommige gebruikers van actioncamera’s met een groothoek lens storen zich aan het fisheye effect wat de lens veroorzaakt. Door de mogelijkheid tot het aanpassen van deze groothoek wordt het fisheye effect verminderd. Daarnaast biedt SJCAM de mogelijkheid om het fisheye-effect te corrigeren. Dit kan met de zogenoemde Distortion Correction functie. Iets wat mogelijk is, maar door ons praktisch nooit gebruikt wordt omdat wij ons niet storen aan het benoemde effect. Een ander verbeterpunt aan de camera is de toevoeging van de GYRO stabilisator. Voor ons een welkome aanvulling. De GYRO stabiliseert het beeld waardoor trillingen en schokken opgevangen worden. Het resultaat is verbazingwekkend goed, zeker wanneer je bedenkt dat deze functie werkt door middel van digitale stabilisatie. Beelden worden gemakkelijk overgezet door het gebruik van de gebruiksvriendelijke APP, beschikbaar voor zowel Android als IOS.sjcam-m20-wildkamperen

Overige specificaties
De camera kan in meerdere resoluties filmen:
4K op 24 FPS (3840×2160) (interpolatie)
2K op 30 FPS (2560×1440)
1080p op 60FPS (1920×1080)
1080p op 30FPS (1920×1080)
720p op 120FPS (1280×720)
WVGA op 240FPS

Diverse foto standen:
Single shot foto: 3 foto’s per seconde
Burst mode: 3 foto’s per seconde
Self timer: 2s, 3s, 5s, 10s, 20s, 30s, 60s
Continu: 2 seconde, 5 seconde, 10 seconde

De camera kan in de waterproof case tot 30 meter diepte onderwater. Vergeet dan niet de onderwatermodus aan te zetten, met deze modus worden je beelden onderwater een stuk mooier! Tevens kan de camera slowmotion filmen, iets wat een leuk resultaat geeft wanneer bijvoorbeeld sport vastgelegd wordt. De camera kan Micro SD kaarten aan tot 32 GB, wij adviseren wel een kaartje te gebruiken dat een schrijfsnelheid heeft van klasse 10. Dit omdat het kaartje anders de beelden niet snel genoeg kan wegschrijven. Tot slot: de camera is te bestellen in meerdere kleuren!
Onze beelden:

img_7620

 

img_7629

 

img_7632

 

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Share
0
Would love your thoughts, please comment.x