Het ‘nieuwe kamperen’ in de EU

met Geen reacties


Hoi! Ik ben Bas van Geardropper. Via onze startup huur je in 10 landen je complete kampeeruitrusting waarmee je vrij mag rondtrekken! Kortom, je bepaalt zelf of je op campings verblijft of gaat wildkamperen. We hebben een samenwerking met wild-kamperen.nl en krijg dus een hoop mee van de avonturen die Bas en Mathieu beleven. Gaandeweg ben ik steeds nieuwsgieriger geworden naar de ervaring die wildkamperen je brengt. Begin maart was het zover, als oprichter van Geardropper mocht ik met het team naar Noorwegen en Zweden om onze ophaalpunten te bezoeken. Dit zijn kleinschalige natuurcampings waar natuur, eenvoud, gastvrijheid en vrijheid centraal staan. Dit was meteen de uitgelezen kans om te experimenteren met wildkamperen. Het was tenslotte maart dus ik dacht bij mezelf; de winter is bijna voorbij en ik kan altijd nog in mijn bus overnachten mocht het te koud zijn in m’n tentje. Eenmaal aangekomen in Zweden bleek het nog volop winter te zijn en de wegen waren bezaaid met sneeuw en ijs. Oei, die had ik niet zien aankomen haha. Maar goed, nu wilde ik mezelf niet laten kennen en ik haalde de andere teamleden over om erop uit te trekken in het wild. Toen we een prachtige plek vonden omringd door rotsen wisten we meteen dat dit onze overnachtingsplek zou worden. We hebben snel de tenten opgezet voor de zon helemaal onder was en zijn vervolgens hout gaan verzamelen, zodat we onszelf de rest van de nacht warm konden houden. We hebben vervolgens de barbecue en het kampvuur aangemaakt en hebben genoten van de natuur, stilte en de gezelligheid bij het kampvuur. En ja, het vroor flink die nacht en we werden zo nu en dan rillend wakker. Je probeert op creatieve manieren jezelf warm te houden, elkaar aan te moedigen en stil te staan bij de bijzondere ervaring. En wauw, wat was het een bijzondere ervaring die ik nooit zal vergeten. Volgende keer misschien beter in april of mei een poging wagen in het hoge Noorden maar dit is zeker niet mijn laatste overnachting in het wild geweest! Vind je het ook leuk om eens te experimenteren met wildkamperen in Scandinavië? Bas en Mathieu kunnen je ontzettend veel leren over hoe je dit moet aanpakken en het kampeermateriaal kun je eventueel huren via www.geardropper.com. Uiteraard kun je ook een trip maken waarbij je overnachtingen op natuurcampings en in de wildernis afwisselt. Ik wens je heel veel plezier en avontuur toe tijdens je volgende trip!

Bas Sonnevelt – Geardropper

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Share
0
Would love your thoughts, please comment.x