Review: Wilderniskaarten

met Geen reacties

Voor de outdoorliefhebber is er veel literatuur op de markt. Boeken over survival, bushcraft, bruikbare natuur en nog veel meer. Veel naslagwerk en informatie om je outdoorskills te ontwikkelen. Echter blijft er vaak één nadeel aan dit naslagwerk: de omvang en het gewicht. De boeken zijn leuk om thuis in je vrije tijd te lezen, maar minder geschikt om tijdens een wildkampeertrip mee te nemen. Uiteraard bieden pocketversies van deze boeken in sommige gevallen een uitkomst. Deze zijn eenvoudig mee te nemen omdat ze compact en relatief lichtgewicht zijn.

Er is echter sinds kort nóg een optie op de markt voor de outdoorliefhebber: Wilderniskaarten. Het concept is simpel: een standaard set van 54 speelkaarten (kaartspel van 52 kaarten én twee jokers) met daarop spiekbriefjes vol technieken, tips en tricks voor tijdens je wildkampeer- of bushcrafttrip. Het pakje is kleiner en lichter dan een gemiddelde mobiele telefoon, en past dus zo in iedere zak of tas. Ideaal voor je wildkampeertrip dus.

Een pakje kaarten is natuurlijk altijd leuk tijdens een outdoortrip. Niks leuker om een kaartje te leggen bij een kampvuur in het bos. Ook tijdens een survivaltrip geeft het je moraal een duwtje in de rug en houdt je geest scherp. Maar wat deze kaarten nog leuker maakt: iedere kaart is een spiekbriefje voor alles wat je nodig hebt tijdens je outdoortrip. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Bij Wild-Kamperen.nl besloten daarom een setje te testen.

Allereerst viel op hoe compleet de set is. Iedere “kleur” kent zijn eigen onderwerp:
– Harten staat voor EHBO;
– Schoppen staat voor Technieken;
– Klaver staat voor Voedsel;
– Ruiten staat voor Expeditie.

De kleuren vormen dus de “hoofdstukken van het kaartspel. In deze hoofdstukken komen een hoop onderwerpen aan bod. Denk aan vuur maken, knopen, navigeren, eetbare planten, weer voorspellen, jacht en water zuiveren. Alles wat je nodig hebt om te overleven dus. Op iedere kaart staat verrassend veel bruikbare informatie!

Uiteraard moet je geen complete encyclopedie verwachten op een pakje kaarten. Dat is ook niet het doel van de Wilderniskaarten. Wij kunnen niet anders zeggen dat we erg enthousiast zijn geworden van dit concept. Het is compact, lichtgewicht, praktisch en kost je nog geen tientje in aanschaf. Dikke aanrader voor de Every Day Carry (EDC) wat ons betreft! Omdat dit kaartspel zo in de smaak viel hebben wij onze hele staf een setje kaarten cadeau gedaan. Wij hoeven ons dus absoluut niet te vervelen de komende tijd!

Conclusie:
+ Compact, lichtgewicht, betaalbaar, duidelijk.
Geen

Waardeer jij dit platform? Krijg je zin om erop uit te trekken bij het lezen van onze outdoorverhalen? Om deze digitale kampeerplaats te blijven voorzien van toffe content zijn wij opzoek naar steun. Doe – net zoals anderen – met ons mee!

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Share
0
Would love your thoughts, please comment.x