Review: Klean Kanteen 1900

met 2 reacties

Als kampeerder kan je nooit genoeg water bij je hebben. Belangrijk is ook om een plek uit te kiezen waar je toegang hebt tot schoon drinkwater, of waar je in ieder geval in de gelegenheid bent om water drinkbaar te maken. Maar natuurlijk is het belangrijk om een goede basisvoorraad bij je te hebben. Water gebruik je voor alles: drinken, koken, persoonlijke hygiëne, noem de toepassingen maar op. Vaak wordt je geadviseerd om onder normale omstandigheden zo’n twee liter water per dag te drinken. Als je een actieve dag op de planning hebt staan doe je dus goed aan om genoeg water mee te nemen.

Wanneer wij gaan wildkamperen zorgen we er altijd voor dat er genoeg water beschikbaar is. Het meeste gewicht in onze rugtas wordt over het algemeen dan ook gevormd door water. Water is nou niet bepaald lichtgewicht, daar gaan wij helaas ook niks aan kunnen veranderen. Wat wel interessant is, is de vorm waarin het wordt ingepakt. Gelukkig neemt water iedere vorm aan, zolang de verpakking maar goed is. In het verleden namen wij gewone 1,5 liter petflessen mee. Deze hebben als nadeel dat ze doorgaans enorm lang zijn en niet ontworpen om makkelijk te kunnen inpakken. Een handiger ontwerp is dan ook wenselijk.

Een ander punt waar we tegenaan liepen met onze petflessen is duurzaamheid. Iedere keer nieuwe petflessen meenemen is niet wenselijk, zowel voor onze planeet als voor onze portemonnee. Een petfles hergebruiken tijdens meerdere trips is ook geen aanrader. Ze raken beschadigd en zijn niet goed schoon te maken. Petflessen zijn verspilling aangezien ons kraanwater in Nederland (en vrijwel heel Europa) prima te drinken is! Wij kiezen dan ook voor duurzaamheid.

Wij kwamen uit bij de Klean Kanteen Wide 1900 ml in roestvrijstaal. Deze is duurzaam, want hij is heel vaak te gebruiken én makkelijk om mee te nemen. Deze fles is namelijk kort en breed. Hiermee berg je hem makkelijk horizontaal op in je rugtas, of verticaal tussen andere spullen. Natuurlijk is deze fles wel in diameter een stukje breder dan een gemiddelde petfles. Desondanks vonden wij deze makkelijker in te pakken.

Klean Kanteen is natuurlijk al een vrij bekend en geliefd merk in de outdoor- en kampeersector. Wij komen het merk dan ook regelmatig tegen. Maar tot onze verbazing komen we dit specifiek model zelden tegen. Dat kan natuurlijk te maken hebben met het feit dat de fles het grootste model, en dus minder makkelijk om gedurende een hike uit te drinken. Maar met zo’n 1900ml inhoud, kom je wel al dicht in de buurt van de aanbevolen hoeveelheid drinkwater.

Ander voordeel van deze fles: de opening is erg breed. Hij is dan ook snel en makkelijk te vullen bij een waterpomp of fontein. Daarnaast zorgt de brede opening er voor dat de fles erg goed schoon te maken is. Ideaal dus. De Klean Kanteen is ook direct boven een vuur te plaatsen, hierdoor kan je eenvoudig een kleine 2 liter water aan de kook brengen. Nog een voordeel dus, je hebt geen apart keteltje of pannetje meer nodig.

Conclusie:
+      Handige vorm, stevig, duurzaam, kan op het vuur, grote opening, makkelijk schoon te maken
       –

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Elwin
Elwin
3 jaren geleden

Bedankt voor de review. Interessante optie!

Menno den Haan
Menno den Haan
3 jaren geleden

Inderdaad erg fijne fles! Ik heb deze meegenomen voor een 3-daagse hike in de Ardennen deze nazomer, zonder in de bewoonde wereld te komen. Omdat het erg droog was is het zeer fijn om voldoende water mee te nemen vooral omdat je niet weet wanneer de volgende “refill” mogelijkheid zich voordoet. Veel kleine bronnen en riviertjes stonden droog. Samen met een kleinere fles (800ml) was dit perfect! (Veel zweten=Veel drinken) Wat ook een groot voordeel is, is dat je geen “vuile” fles meer hebt. Na het direct water koken in de fles is de fles ook ontsmet, voorheen had ik… Lees verder »

Share
2
0
Would love your thoughts, please comment.x