Review: AeroPress Koffiezetapparaat

met Geen reacties


Er gaat niets boven een lekkere kop koffie in de buitenlucht. Na een frisse nacht in je hangmat, nadat je voldoende brandhout hebt gehakt voor de rest van het weekend of na een flinke hike over de paarse heidevelden. Er zijn zo veel momenten waarop koffie je kampeertrip nét even iets extra’s geeft. Het is niet altijd even makkelijk om lekkere koffie in de buitenlucht te zetten. Vaak grijpen kampeerders terug op oploskoffie of een ander compromis om toch maar aan je cafeïne te komen. En dat vinden wij enorm zonde, want het is helemaal niet nodig. We lieten je al eens zien hoe je verse koffie in de buitenlucht kon zetten met een percolator,  en een koffiezak met ingebouwde koffiefilter. Met dit blog komt daar nog een techniek bij: De AeroPress!

@foto getrokken door Patrick Frenks

De AeroPress ziet er vrij futuristisch uit. Een langwerpige en doorzichtige koker waar flinterdunne ronde filters in gaan. De set ziet er ook erg compleet uit. Naast de AeroPress zelf zit in de doos een nylon draagtas met ritssluiting, filterdop, filterhouder, roerder, schep, trechter en maar liefst 350 biologisch afbreekbare micro-filters.

Koffie zetten is eenvoudig. Het belangrijkste is natuurlijk dat je goede koffie hebt, bijvoorbeeld fair trade koffie van Bochica. Die is zelfs in combinatie met de AeroPress te bestellen. De eerste stap is om je koffiebonen te malen. Wij doen dat lekker in de buitenlucht met een compacte koffiemolen, maar je kan de koffie natuurlijk ook gemalen meenemen. Volg daarna de volgende stappen:

  1. Plaats een micro-filter in de filterhouder.
  2. Bevestig de filterhouder onder de kamer van de AeroPress.
  3. Schep koffie in de kamer en plaats de AeroPress bovenop een koffiemok.
  4. Giet hier heet water bovenop de koffie.
  5. Roer voor ongeveer 10 seconden.
  6. Plaats de stempel in de kamer en druk deze rustig naar beneden.
  7. Geniet van je kopje koffie!
@foto getrokken door Patrick Frenks

De AeroPress is eenvoudig in onderhoud, je spoelt hem eenvoudig af met water. Ideaal voor buiten dus. Ook heb je er geen afval van, want net als de koffie zijn de papieren micro-filters biologisch afbreekbaar.

Net als bij een percolator geldt dat met de AeroPress espresso zet. Je kan er altijd heet water bij gieten voor een americano. Het grote voordeel van de AeroPress in vergelijking met een percolator is het gewicht. Ook vallen de kosten erg mee: een losse AeroPress kost op het moment van het schrijven van dit blog € 30,-, met drie zakken Bochica Coffie € 38,- .

Natuurlijk zijn er veel verschillende manieren waarop je koffie kan zetten in de buitenlucht. Voor meer koffieblogs kijk je op onze website bij de categorie koffie!

Waardeer jij dit platform? Krijg je zin om erop uit te trekken bij het lezen van onze outdoorverhalen? Om deze digitale kampeerplaats te blijven voorzien van toffe content zijn wij opzoek naar steun. Doe – net zoals anderen – met ons mee!

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Share
0
Would love your thoughts, please comment.x