DIY: Daslook pickles

met Geen reacties

Daslook, ook wel wilde knoflook genoemd is een eetbare, wilde plant uit de loken familie. Hier vallen bijvoorbeeld ook prei, ui en knoflook onder. Daslook groeit al vroeg in het jaar. In januari komen de eerste bladeren de grond uit. Deze kun je mooi in pasta’s en pesto gebruiken. Tot aan met eind april zijn er daslookrassen die nog in de knop zitten. Deze heb ik geplukt en verwerkt in een pickle, zodat ik later in het jaar nog steeds daslook kan eten. Ook mei zijn er nog delen van de daslook te gebruiken, de bloemen kun je dan plukken en nog iets later de zaadbolletjes die je ook weer op de pickle kunt zetten. Maar hoe maakt je nou een daslook pickle? En wat heb je er voor nodig?

Ingrediënten:
– Handje vol daslookknoppen (dus niet het hele bos leeg plukken!);
– 2/3 deel azijn;
– 1/3 deel water;
– snufje zout;
– zwarte peperkorrels;
– twee schijfjes rode chilipeper (optioneel).

Overige benodigdheden:
– Weckpot(je).

De bereiding is simpeler dan simpel. Alles in de weckpot beetje roeren en klaar. Als je het op deze manier doet is het echter beperkt houdbaar, wel krijg je de smaak van de pickle. Wil je hem langer bewaren dan zul je eerst het azijn samen met het water en het zout moeten verhitten. Doe de daslook, peperkorrels en de chili peper in de weckpot. Giet hier je warme mengsel op en doe de pot dicht zodat deze vacuüm trekt. Tip: Om te wecken kies je voor goede weckpotten, gebruik geen potje van een paar cent, die sluiten niet luchtdicht af of knappen door het vacuüm.
Je kunt de pickle ook zoetzuur maken door 1 deel water, 1 deel azijn en 1 deel suiker te gebruiken. Deze moet je ook verhitten om de suiker op te lossen. Ook kun je meerder specerijen toevoegen denk aan, mosterdzaad, korianderzaad, karwijzaad en ga zo nog maar even door. Gebruik je pickle in een salade of als side dish.


Doe mee
Waardeer jij dit platform? Krijg je zin om erop uit te trekken bij het lezen van onze outdoorverhalen? Om deze digitale kampeerplaats te blijven voorzien van toffe content zijn wij opzoek naar steun. Doe – net zoals anderen – met ons mee!

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Share
0
Would love your thoughts, please comment.x