Broodje Ribeye

met Geen reacties

Wat is er nu lekkerder dan een steak eten in een restaurant? Inderdaad, een steak eten in het bos. Het liefst rond het kampvuur en met een lekker drankje erbij. Maar een goede steak bakken is toch lastig? Dat valt reuze mee!

Ribeye bakken:
– zorg dat je pan gloeiend heet is;
– dep de steaks droog;
– zorg dat de steaks op kamertemperatuur zijn;
– bak ze op één kant bruin en wacht tot je ziet de hij bijna tot het midden gaar is, draai ze dan om;
– als er na het om draaien vocht op de steak komt is hij medium rare;
– laat de steaks RUSTEN, ongeveer net zo lang als je ze gebakken hebt.

Wij hebben ons voor dit gerecht laten inspireren door een Amerikaanse klassieker, The Philly Chees Steak. Ribeye op een broodje met groene paprika, ui, champignons en een kaassaus. Wij hebben hem iets aangepast naar onze smaak. Dit broodje kan met recht een maaltijd worden genoemd, zeker hoe wij hem maken. We rekenen namelijk een ribeye steak per persoon, je kunt natuurlijk ook minder pakken voor de minder grote eters of als wanneer je het als lunchgerecht maakt. Dit gerecht kun je ook zonder Dutch oven maken. Lees hier onder wat je nodig hebt en hoe je hem maakt.

Benodigdheden voor twee personen:
– 2 ribeye steaks van ongeveer 200g;
– 1 groene paprika;
– 1 grote ui;
– 2 portobello’s;
– 2 eetlepels Worcestershire saus;
– 2 theelepels Balsamicoazijn;
– blauwe schimmel kaas;
– 1 ciabatta brood;
– zout naar smaak;
– peper naar smaak;
– olijfolie;
– aluminiumfolie;

Bereiding:
Snijd de groente in repen. Verhit de pan en voeg olie toe. Voeg na twee minuten bakken de Worcestershire saus en balsamicoazijn toe. Bak de groente beetgaar (dus nog een beetje knapperig laten). Leg de groente even op een bord of doe het in een kom. Breng de rauwe steaks op smaak met zout en peper. Doe weer een beetje olie in de pan en als die heet is bak je de steaks twee minuten om en om bruin op hoog vuur. Als je dit gedaan hebt pak je de steaks even in met aluminiumfolie (ALU deken werkt ook prima als je de folie vergeten bent) om ze te laten rusten. Doe de groente weer even in de pan en voeg naar smaak de kaas toe, dit is een vrij sterke smaak dus voeg een beetje toe en proef even. Net voor de groente klaar is snijd je het brood over de lengte door. Snijd de ribeye in repen en beleg hier de ciabatta mee. Leg de groente over de steaks en leg de andere helft van het brood er boven op. Verdeel het brood en stukken en happen maar!


Doe mee
Waardeer jij dit platform? Krijg je zin om erop uit te trekken bij het lezen van onze outdoorverhalen? Om deze digitale kampeerplaats te blijven voorzien van toffe content zijn wij opzoek naar steun. Doe – net zoals anderen – met ons mee!

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Share
0
Would love your thoughts, please comment.x