DIY: vuurstarter uit eigen droger

met Geen reacties

Er zijn diverse manieren om een kampvuur aan te krijgen, de ene methode is veiliger dan de andere. Aanmaakblokjes worden vaak gebruikt, maar zijn lastig aan te maken met een firesteel. Je hoeft geen wiskunde gestudeerd te hebben om te beseffen dat het aanmaken van een vuur met behulp van een brandbare vloeistof levensgevaarlijk is. Wij hebben echter een eenvoudige, gratis en effectieve methode gevonden om een kampvuur aan de gang te krijgen.

Eerst bouw je het vuur naar gelang de omstandigheid op. Het type kampvuur bepaal je dus vooraf en wordt ingegeven door het beschikbare hout, het seizoen, temperaturen en voor welke functie je het vuur wenst te gebruiken. Maar welke type kampvuur je ook kiest, het gaat niet vanzelf branden. Een succesvolle aanmaak heb je voor een groot deel zelf in de hand.

Onze tip is interessant voor mensen die een wasdroger in huis hebben staan. Elke wasdroger heeft een rooster waar pluisjes van de was in opgevangen worden. Deze pluisjes worden flink samengedrukt door de wasdroger en zijn in de machine volledig gedroogd. Voor het onderhoud van de machine maak je dit rooster periodiek toch al schoon. Waarom pluizenbol niet bewaren en gebruiken om het vuur mee aan te maken? Met weinig materiaal krijg je het vuur eenvoudig aan. Wij nemen het tijdens het wildkamperen mee in een plastic zakje zodat het pluismateriaal droog blijft. Het is lichtgewicht en met slechts enkele strijken van de magnesiumstaaf vliegt het in brand. Als het bolletje brand leg je het vervolgens tussen je houten geprepareerde kampvuur. Daarna leg je er een aantal dunne takjes of schors van een berk bovenop het pluis en je maakt je vuur gegarandeerd snel aan.

Heb je nu geen wasdroger? Dan kun je altijd familie of vrienden vragen om dit voor je te bewaren. Het is een eenvoudige, gratis, lichtgewichte en effectieve methode om je vuur aan te maken!


Waardeer jij dit platform? Krijg je zin om erop uit te trekken bij het lezen van onze outdoorverhalen? Om deze digitale kampeerplaats te blijven voorzien van toffe content zijn wij opzoek naar steun. Doe – net zoals anderen – met ons mee!

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Share
0
Would love your thoughts, please comment.x