Review: DD Hammocks Frontline XL

met Geen reacties

Ruime hangmat met veel comfort

Veel mensen vinden het moeilijk om in een hangmat te slapen, maar als je de juiste hangmat hebt en de juiste positie weet dan is het eigenlijk een hele fijne manier om te slapen. Voor wildkamperen is het ook nog eens ideaal omdat je met een relatief klein en lichtgewicht pakketje eigenlijk overal kunt slapen. Het enige wat je nodig hebt zijn twee bomen die op een meter of drie a vier uit elkaar staan en je kunt je kamp opzetten. Gepaard met een tarp heb je al snel een droog plekje waar je kunt zitten en slapen.

Er zijn een aantal merken die onder de hangmat aanhangers bekend zijn en DD Hammocks is er daar zeker een van. Ze leveren een breed scala aan hangmatten voor verschillende situaties, van extreem lichte uitvoering zonder muskietennet tot aan in onze ogen het paradepaardje de Frontline XL. De XL in de naam verraad al een klein beetje dat deze hangmat erg ruim is waardoor je erg makkelijk een diagonale slaaphouding aan kunt nemen. Dit wordt gezien als de beste manier om in een slaapzak te slapen doordat je bijna horizontaal in de hangmat kunt liggen. De Frontline XL is ook voor de wat zwaarder gebouwde kampeerder geschikt met zijn maximaal draaggewicht van 150 kilogram.

De DD Frontline XL kun je op een paar verschillende manieren gebruiken:

 • Met de klamboe naar beneden, en ritsen dicht. In deze opstelling is de hangmat geheel insect werend.
 • Met de klamboe naar boven gebonden. Hierdoor lig je meer in de buitenlucht, om bijvoorbeeld van de zon te genieten. Vanuit deze opstelling kan de klamboe razendsnel naar beneden worden gehaald, waardoor men weer beschermd is tegen insecten.
 • De klamboe onderop. In deze opstelling lig je op de klamboe, om zo optimaal te kunnen genieten van de zon en omgeving wanneer je weet dat de insecten geen probleem zullen zijn
 • Op de grond. Dus niet echt een hangmat maar meer een bivakzak. De klamboe wordt omhoog gespannen, zodat je beschermd bent tegen ongewenste insecten. Als je wilt kun je dan zelfs een tarp over de stokken van de klamboe spannen om zo ook nog tegen de weersinvloeden bescherm te zijn.De hangmat is verder van alle gemakken voorzien, een dubbele basis laag waar je bij kamperen tijdens kouder weer (link naar blog kamperen in de kou) of voor meer comfort een slaapmat in kunt schuiven. De opbergzak aan de binnenzijde van de hangmat is ideaal om je persoonlijke spullen in op te bergen wanner je gaat slapen, deze hangt vrij boven je hoofd en is te verschuiven over de aangebrachte lijn waardoor je er altijd makkelijk bij kunt. De klamboe wordt met de bijgeleverde opvouwbare stokken in een boogvorm opgespannen en door die ruime boog heb je een enorm gevoel van ruimte wanneer je in de hangmat ligt. Doordat de mazen van de klamboe ontzettend klein zijn zullen er geen insecten door kunnen en gepaard met de zwarte kleur kun je goed naar buiten kijken en heb je niet het gevoel opgesloten te zitten. Met ritsen aan beide zijde van de hangmat maakt het ook niet uit hoe je hem op hangt en kun je er van beide kanten in.

Specificaties:

 • Afmetingen (l x b): 300 x 180 centimeter
 • Maximaal draaggewicht: 150 kilogram
 • Kleur: Olijfgroen
 • Gewicht: 1250 gram (exclusief scheerlijnen en stokken)
  Door de ruimte, kwaliteit en veelzijdigheid beoordelen wij de DD Hammocks Frontline XL met vijf sterren. Onze hangmat komt net zoals de XL Tarp, waarover wij eerder een review schreven van Tarpshop.nl. Deze webwinkel heeft alle benodigdheden voor het slapen in een hangmat waaronder ook het hele DD Hammocks assortiment.

  Beoordeling:

  + degelijke kwaliteit, opbergzakje, genoeg ruimte, goed te spannen
  Als we iets moeten noemen: het gewicht.

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Share
0
Would love your thoughts, please comment.x