2022 was mooi, 2023 wordt nog mooier!

met Geen reacties

Het jaar 2022 stond voor veel mensen in het teken van het terugkeren naar een samenleving zonder coronamaatregelen en het terugvinden van je vrijheid. Ondanks dat wildkampeerders en paalkampeerders zich in de open lucht en de vrije natuur begeven hadden ook wij te maken met maatregelen die onze passie inperkten. Want ondanks dat het land weer langzaam heropenden keerden de populaire en zeer geliefde paalkampeerplaatsen van Staatsbosbeheer niet terug. De plaatsen werden eerder gesloten als maatregel tegen de verspreiding van corona. Helaas zal de heropening niet plaatsvinden. Jammer vinden wij, want het beheren van paalkampeerplaatsen op een goede manier is mogelijk. Daar bracht Stichting Wild-Kamperen.nl al eerder een advies over uit na goede gesprekken met Staatsbosbeheer.

De bekende paalkampeerlocaties werden definitief ontmanteld.

Ook dit jaar bleven wij, en met ons heel veel kampeerders, de natuur opzoeken. Door de sluiting van de paalkampeerplaatsen in Nederland nam de druk op de Belgische bivakzones toe. Want niet alleen onze zuiderburen genieten nu van deze kampeerplekken, maar ook het Nederlandse publiek trekt die kant op. Dit zorgt voor overvolle plekken met alle overlast die daar bij komt kijken. Onze vrienden van Bivakzones.be benaderden ons om hun zorgen hierover te uiten. En Stichting Wild-Kamperen.nl heeft dan ook besloten hier naar te luisteren en zelf een initiatief op te zetten.

Stichting Wild-Kamperen.nl vindt het belangrijk dat er ook in Nederland weer plekken heropenen waarop mensen kunnen genieten van de natuur. Kampeerders, langeafstandswandelaars en fietsers moeten ook in Nederland weer op een back-to-basic manier kunnen verblijven in de natuur. Daarom zijn wij in gesprek met terreineigenaren en kampeerders. Samen hopen wij op verschillende plekken weer kampeerlocaties te kunnen openen en te kunnen beheren. Hiervoor hebben wij een oproep geplaatst.

In 2022 konden we weer een mooi aantal nieuwe locaties op onze kaart toevoegen! Met name Nederland, België en Zwitserland kwamen aan bod in deze reviews. We schreven over bivakzones, fietstochten maar dit jaar stonden toch de berghutten centraal! Want ons serie over onze huttentocht in de Vogezen kwam begin dit jaar uit. We gaven tips voor bergwandelingen en schreven we over een Zwitserse berghut. En naast de locatiereviews kwamen ook DIY- artikelen en productreviews uit, bijvoorbeeld die van de Kelly Kettle trekking kit.

2023 Belooft weer heel veel mooie nieuwe avonturen. Want ook in het nieuwe jaar gaan wij door. Door met reviewen van locaties, producten en geven wij tips voor jouw perfecte outdoor avontuur! En natuurlijk hopen wij dat 2023 het jaar wordt waarop de eerste paalkampeerplaats in Nederland heropent. Dat zou toch fantastisch zijn?! Wil jij je avontuur met ons delen? Neem contact met ons op via info@wild-kamperen.nl en wie weet staat jouw blog binnenkort online!

Namens het hele team van Wild-Kamperen.nl: Een heel mooi avontuurlijk 2023 toegewenst!

Mathieu Ogay
Voorzitter Stichting Wild-Kamperen.nl

Mathieu Ogay, Voorzitter Stichting Wild-Kamperen.nl

Waardeer jij dit platform? Krijg je zin om erop uit te trekken bij het lezen van onze outdoorverhalen? Om deze digitale kampeerplaats te blijven voorzien van toffe content zijn wij opzoek naar steun. Doe – net zoals anderen – met ons mee!

Share
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Share
0
Would love your thoughts, please comment.x